Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Het Mozaïek heel blij met groen en uitdagend schoolplein

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE – Alle 140 leerlingen, leerkrachten en nog aanwezige ouders van basisschool Het Mozaïek uit Horsterveld stonden vrijdag 7 oktober aan het begin van de ochtend even stil bij het prachtig heringerichte schoolplein. Annelotte Hunink uit groep 8 schoot hierbij een confettikanon af, want per slot van rekening was het allemaal bij haar begonnen.

Eigen ouders

Het was een feestelijk moment vrijdagochtend voor de school aan de Jade. Voor Annelotte was het dat helemaal. Zij had in groep 5 bij haar leerkracht al eens aangegeven dat er iets met het ‘saaie’ schoolplein moest gebeuren. Haar idee werd omarmd door leerkrachten, ouders en andere leerlingen van de school. Al met al ging er toch wel enige tijd overheen, iets waar corona natuurlijk ook geen goed aan deed. Toen iedereen er eens goed voor ging zitten, kwam er een fraai plan tot stand een deel van het plein een grondige metamorfose te geven. Dankzij een aantal ouders van school was er veel goed te gebruiken kennis in huis. Liesbeth Hunink bijvoorbeeld, de moeder van Annelotte, had zo als ecologe wel haar ideeën. Ook de inbreng van grafisch ontwerper Mark Knopper werd dankbaar meegenomen. Met hovenier Bart van Putten werd een aanbieder gevonden die het bedachte plan ten uitvoer kon brengen. De coördinatie van het geheel was in handen van Paul Vernes. De werkzaamheden startten op maandag 28 februari van dit jaar. Eerst moesten er tegels op het plein worden verwijderd, maar die konden worden hergebruikt bij de bouw van een heus amfitheater. Annelotte, inmiddels leerling van groep 7, mocht symbolisch de eerste tegel verwijderen. Het hergebruik van de tegels stond garant voor het duurzame karakter van de opknapbeurt. De gemeente Zeewolde dacht eveneens mee en zorgde voor de grond, waardoor er reliëf op het schoolplein kon ontstaan. De metamorfose mondde uit in een echt ‘groen’ schoolplein, dat ook nog weer nieuwe invalshoeken opleverde voor het lesgeven zelf: natuur en onderwijs komen er heel mooi samen. Dankzij de inzet van de ‘eigen mensen’ konden de werkzaamheden dit jaar uiteindelijk in betrekkelijk korte tijd worden uitgevoerd.

Andere inrichting

Ondertussen werd ook de school zelf heringericht. Hierbij werden de ‘Ruimtevrouwen’ ingeschakeld. Het scheelde dat de school bij de stichting ‘aan de beurt’ was voor nieuw meubilair (tafels en stoelen), waardoor er tevens gekeken kon worden naar een andere inrichting van de klaslokalen. In elke klas ontstond een grote boog van tafels, ideaal voor het geven van instructie. De leerlingen krijgen hierdoor ook meer gelegenheid zelf keuzes te maken, niet voor niets is ‘Leren op je eigen manier’ het motto van de school. Voorts kwam de schilder nog even langs, want de kleuren moesten natuurlijk wel passend en eigentijds worden gemaakt.

Gedenkwaardige knal

Het afschieten van het confettikanon door Annelotte samen met directeur Iwan Brink luidde vrijdagmorgen officieel het ‘nieuwe tijdperk’ in. Na de gedenkwaardig knal mochten alle leerlingen een rondje door de nieuw ontstane, uitdagende speelruimte maken. De glijbaan was het laatste onderdeel van het parcours. Juf Femke en haar groep 8 gleden zodoende het eerst de nieuwe schooldag in. Bij de ingang van de school was er voor elke groep eveneens nog een confettikanon, zodat ook hiervan een feestelijk momentje kon worden gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Oude windmolens volgens Theun Schaaf mogelijk antwoord op toenemende energievraag Algemeen 8 jun., 17:57
Afbeelding
Coloriet bewoners Theo, Joke en Christina genieten van zijspanritje Algemeen Instagram 8 jun., 17:09
Afbeelding
Markante verkeerstoren Lelystad Airport krijgt plek in Madurodam Ingezonden 8 jun., 16:00