Afbeelding
Foto: Het Mozaïek

Basisschool Het Mozaïek verrast op 20e verjaardag Voedselbank De Kostmand

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZEEWOLDE – Met een gezellig schoolfeest vierde basisschool Het Mozaïek vrijdag 10 juni haar 20-jarig bestaan. Tevens werd daarbij een fraaie cheque van liefst € 2.500,- uitgereikt aan Voedselbank De Kostmand. Het geld was afkomstig van de sponsorloop die de school aan de Jade enkele weken ervoor had gehouden.

Gestage groei

De prot. chr. basisschool De Regenboog startte aan het begin van het schooljaar 1996-1997 een (extra) kleutergroep in Horsterveld. De ‘noodschool’ aan Corridor 80 werd aanvankelijk ‘De Kleurdoos’ genoemd. Vanwege de groei van het aantal leerlingen moest er elk jaar een lokaal bijkomen. Eind 1999 gaf de gemeente het bestuur van de school toestemming voor een permanent onderkomen in Horsterveld. Het duurde nog even voor wethouder Wiel Cleutjens van Onderwijs het geld bij elkaar had, maar op vrijdag 31 mei 2002 kon het gebouw aan Jade 41 officieel worden geopend door zijn opvolger Helma Lodders. Het gebouw werd gedeeld met kinderdagverblijf De Blauwe Giraf. Ouders mochten zelf een naam voor de nevenvestiging van De Regenboog bedenken, mits er een link kon worden gelegd met die van de moederschool. ‘Het Mozaïek’ kwam als winnaar uit de bus met 41 stemmen, ‘Het Spectrum’ bleef op 29 steken en haalde het dus niet. Ondertussen wilde het ministerie nog geen toestemming geven voor een geheel zelfstandige school en dat terwijl er al meer dan tweehonderd leerlingen waren ingeschreven. In 2005 werd er opnieuw een aanvraag ingediend en nu werd deze wél gehonoreerd. In de loop der jaren bleef de school gestaag groeien, hetgeen uiteraard alles te maken had met de groei van de wijk zelf. Zo gingen er in 2012 al 320 leerlingen naar Het Mozaïek, ruim twee keer zoveel als de 151 van de moederschool aan het Keteldiep. Veel klassen moesten daardoor elders worden gehuisvest. Dat is anno 2022, nu de wijk Horsterveld zo goed als volgebouwd is, niet meer nodig. De huidige ruim 140 leerlingen van Het Mozaïek kunnen allemaal naar het eigen schoolgebouw aan de Jade en delen dat samen met kinderdagopvang Partou. 

Geweldig schoolfeest

Vrijdag 10 juni werd de verjaardag van Het Mozaïek gevierd. De opening werd verricht door burgemeester Gerrit Jan Gorter. Daarbij legde de burgervader aan de kinderen op het plein en de nieuwe buitentribune uit wat zijn ambtsketen betekende en wat de figuren erop met Zeewolde te maken hadden. De onderbouwgroepen kregen daarna een voorstelling van Cassiopeia, het poppentheater van Marcel Oudenbroek. De bovenbouwgroepen hadden twee onderdelen, een sport- en spelactiviteit door studenten van Landstede, afd. Sport & Bewegen en een creatief programma onder leiding van de jongerenwerkers Lars Oostland en Andries van Essen van Eclips. Aan het eind van de middag richting avond was er een zeer goed bezochte barbecue. Daarbij kon je spijkerbroekhangen, figuurzagen, een wens ophangen in de wensboom (drie ervan gaan in vervulling!), portretfoto’s om laten zetten in een kleurplaat, meedoen aan de toetjes- en feesthoedjeswedstrijd en niet te vergeten deelnemen aan de ouderkindkahoot over ‘20 jaar Het Mozaïek’. Aan het eind van het schoolfeest vrijdagmiddag werd bekendgemaakt dat groep 5/6a bij de sponsorloop op woensdag 18 mei jl. het meeste geld bij elkaar had gerend. Uit die klas mocht Larissa van der Maarl samen met meester Harry Timmerman daarom een cheque met een waarde van € 2.500,- overhandigen aan Jan Klop, voorzitter van Voedselbank De Kostmand. Het leverde een prachtig moment op, maar het samenzijn van leerlingen, leerkrachten én ouders was na twee lange coronajaren sowieso een geweldig (school)feest.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding