Gewonnen!!!
Gewonnen!!! Foto: Eigen foto

Lego League innovatieprijs voor basisschool Het Mozaïek

Nieuws Ingezonden Instagram

ZEEWOLDE - Na maanden van voorbereiding was het zaterdag 4 februari zover: het team MozaquaPower van basisschool Het Mozaïek mocht in Almere de strijd aan gaan met andere scholen tijdens de regiofinale van de First Lego League.

First Lego League is een legowedstrijd tussen scholen waar het gaat om het bouwen van lego robots, robots die dan missies uitvoeren. Het thema van de First Lego League is dit jaar ‘Super Powered’. De Mozaïek-leerlingen hadden een innovatieve oplossing bedacht voor een energieprobleem en dat mochten zij onder andere tijdens de regiofinale laten zien.

En met succes, want van alle teams maakte het team MozaquaPower de meeste indruk op de jury met hun innovatieve project. Daarmee wisten zij de innovatieprijs, een van de te winnen prijzen, binnen te slepen! “Een prachtige prijs, die we voor het tweede jaar op rij hebben weten te winnen!”, laat de school trots weten.

Sanne Houtstra, Noï Plomp, Jenthe Jonker, Milan Weerwag, Quinten van den Bosch, Florian Steller, Naomi Bouwmeester en Lucas Willemse maakten deel uit van het team MozaquaPower. Zij werden tijdens de regiofinale enthousiast aangemoedigd door juffen, leerlingen en ouders. “Het was reuze spannend, maar ook een superleuke ervaring.”