Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Kinderen trotseren koude voeten en handen tijdens Boomfeestdag

· leestijd 1 minuut Cultuur Instagram

ZEEWOLDE - Met een temperatuur rondom het vriespunt was het vanmorgen een koude start van de Boomfeestdag. Maar ondanks dat de grond waar de jonge boompjes door de leerlingen uit de groepen 6 van de Zeewolder basisscholen geplant moesten worden wat aan de harde kant was, ging het feest gewoon door.

Staatsbosbeheer had hun taak iets makkelijker gemaakt door de gaten waar de boompjes in moesten komen al voor te graven. Vervolgens was het aan de kinderen om de boompjes te verdelen over het plantvak, het gat te dichten door er wat aarde bij te doen en vervolgens de grond wat aan te stampen. Omdat de kleigrond geleidelijk aan ontdooide leverde dat bij veel kinderen smeuïge modderlaarzen en -schoenen op.

(Tekst loop door onder de foto’s)


 Zeewolde Actueel


 Zeewolde Actueel

Het bosperceel waar dit jaar de nieuwe bomen aangeplant werden lag in het Horsterwold, achter de Groenewoudseweg. Rond half tien kwamen de schoolgroepen bij het plantterrein aan. Voordat de leerlingen aan de slag gingen werden ze door parkranger Chantal en Bert Bever eerst in de juiste sferen gebracht. Het zingen van het traditionele boslied diende gelijk als een warming up. Dat was wel nodig want door de lage temperatuur in combinatie met de rubberlaarzen en sneakers voelden de voeten bij veel kinderen als ijsklompjes.

(tekst loopt door onder de foto’s)


Zeewolde Actueel


Parkranger Chantal en Bert Bever - Zeewolde Actueel

Om terug te vinden waar, wanneer, door wie en welke bomen zijn geplant wordt traditioneel een bordje bij het bosperceel geplaatst. Met de onthulling hiervan door burgemeester Gerrit Jan Gorter samen met boswachter Rob Koetsier en een aantal kinderen ging Boomfeestdag 2023 officieel van start.

(tekst loop door onder de foto’s)


Zeewolde Actueel

 Zeewolde Actueel

‘Groenschool van het jaar’

Net als in voorgaande jaren had Staatsbosbeheer ook nu weer een natuurquiz gemaakt met leuke en interessante vragen. De natuurquiz is gewonnen door de groep van basisschool Het Mozaïek en is daarmee ‘Groenschool van het Jaar 2023’ geworden. Als winnaar mag de school met een groep een keer op stap met de boswachter.


Kennis wordt getest bij de natuurquiz- Zeewolde Actueel

Bij de Boomfeestdag 2023 waren een kleine 250 leerlingen actief. Samen met Staatsbosbeheer zijn er 4100 jonge bomen geplant bestaande uit de winterlinde, haagbeuk en zoete kers. Om vraatschade tegen te gaan staat er tijdelijk een hek om het plantveld heen.

Boomfeestdag wordt georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer en gemeente Zeewolde met ondersteuning van vrijwilligers van IVN Zeewolde en EHBO-vereniging Zeewolde.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding