Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Gezocht: Kleding voor gevangenen

Ingezonden

FLEVOLAND - Er zijn mensen die, veelal zonder bericht vooraf, zo vanaf de straat of thuis opgepakt en in de gevangenis gezet worden. Natuurlijk is dit niet zonder reden. 

“Maar het betekent vaak wel dat ze met bijna niks in de gevangenis belanden. Nu krijgen ze uiteraard kost en inwoning maar aan voldoende kleding ontbreekt het vaak”, meldt het IDPZ (Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde). “Gevangenen, wat ze ook op hun kerfstok hebben, blijven onze medemensen.”

Om die reden hebben de gezamenlijke kerken in Zeewolde (het IDPZ), in samenwerking met Stichting De Basisz, aan de penitentiaire inrichting in Lelystad gevraagd of ze op dit vlak wat voor de gevangenen kunnen betekenen en wat de specifieke behoeften zijn. “De reactie was enthousiast.”

Aangegeven werd dat er is dringend behoefte is aan truien, (jogging)broeken, jassen, jacks en trainingsjacks, (sport-) schoenen en slippers maat 40 en groter, ondergoed en sokken (nieuw of zo goed als nieuw) en broekriemen.

IDPZ: “We doen bij deze een oproep aan een ieder om eens in de kast te kijken of er wat kledingstukken gemist kunnen worden, het liefst specifiek de kleding zoals vermeld.” 

Inleveren

Deze kleding mag in zakken gedaan worden met daarop vermeld “PI Lelystad” en tot en met zaterdag 4 mei bij kringloopwinkel De Basisz ingeleverd worden tussen 9.00 uur en 15.00 uur. Hier wordt de kleding uitgezocht en vervolgens bij de gevangenis bezorgd.

“Namens het IDPZ (Interkerkelijk Platform Zeewolde) en natuurlijk namens alle gevangenen in Lelystad willen we u hiervoor alvast hartelijk bedanken.”

 Laurentien van Oranje, co-founder & director number 5 foundation
Op Flevopenningengala in Zeewolde: Laurentien van Oranje reikt Flevopenning Participatie uit Algemeen Instagram 15 uur geleden
Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 16 uur geleden