dav
dav Zeewolde Actueel

Gevraagd: Kleding voor gevangenen

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Er zijn mensen die, veelal zonder bericht vooraf, zo vanaf de straat of thuis opgepakt en in de gevangenis gezet worden. Natuurlijk is dit niet zonder reden. “Maar het betekent vaak wel dat ze met bijna niks in de gevangenis belanden. Nu krijgen ze uiteraard kost en inwoning maar aan voldoende kleding ontbreekt het vaak”, meldt het IDPZ (Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde). “Maar gevangenen, wat ze ook op hun kerfstok hebben, blijven onze medemensen.”

Om die reden hebben de gezamenlijke kerken in Zeewolde (het IDPZ) in samenwerking met Stichting De Basisz, aan de penitentiaire inrichting in Lelystad gevraagd of ze op dit vlak iets voor de gevangenen kunnen betekenen en wat de specifieke behoeften zijn. “De reactie was enthousiast.”

Aangegeven werd dat er dringend behoefte is aanT shirts, polo shirts, truien, (jogging)broeken, jassen, jacks en trainingsjacks (in de maat M tot XXXL), nieuwe sokken en ondergoed, (sport)schoenen (maat 40 en groter) en broekriemen. “Het gaat om kleding dat nog goed, heel, bruikbaar en schoon is”, aldus Marjan de Baas van IDPZ. “We doen bij deze een oproep aan een ieder om eens in de kast te kijken of er wat kledingstukken gemist kunnen worden, het liefst specifiek de kleding zoals vermeld.”

Inleveren
Deze kleding mag in zakken worden gedaan met daarop vermeld ‘PI Lelystad’ en op de zaterdagen 23 en 30 oktober en 6 november bij kringloopwinkel De Basisz ingeleverd worden tussen 9.00 uur en 15.00 uur.
Hier wordt de kleding uitgezocht en vervolgens bij de gevangenis bezorgd.

“Namens de IDPZ en natuurlijk namens de gevangenen in Lelystad alvast heel hartelijk bedankt.”