Afbeelding
Sterre der Zee

Wil jij een Engel zijn?

· leestijd 1 minuut Kerk

ZEEWOLDE - In deze tijd van afstand houden, blijven we zoeken naar andere manieren om er voor elkaar te zijn. Het is zo waardevol te weten dat er aan je wordt gedacht en dat je wordt gezien. Daarom wil parochie Sterre der Zee in de weken voor kerst ‘Engelen’ laten vliegen door heel Zeewolde.

Er wordt een oproep gedaan aan alle inwoners van Zeewolde. Iedereen kan meedoen: jong, oud(er), mannen en vrouwen. “Op deze manier vragen we iedereen in de vier adventsweken voor kerst om een engel voor iemand te zijn.”

Hoe kan ik een Engel zijn?

In de adventsweken mag je een persoon of familie verrassen. Op de manier die jij wilt. Met een lief briefje of kaartje door de brievenbus – bijvoorbeeld met een kerstwens of een kerstcompliment. Of met een kleine attentie bij de voordeur – bijvoorbeeld een adventskaarsje, een bloem, een tekening of knutselwerk. Zelf iets ludieks verzinnen kan ook- een mini kerstconcert aan de deur of wat dan ook. Met inachtneming van de coronamaatregelen.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om stiekem en anoniem een Engel te zijn (vermeld bijvoorbeeld dan enkel als afzender ‘van je kerstengel’). “Maar het liefst zien we dat je jezelf gewoon bekend maakt met je naam en persoonlijk contact omdat we juist met deze kerstactie contact en verbinding met elkaar willen stimuleren!”

Je kunt er voor kiezen om éénmalig een Engel voor iemand te zijn of om élke adventsweek naar de ander om te zien, op of rond: 29 november, 6 december, 13 december en 20 december.

Je kunt voor één iemand een Engel zijn, maar misschien ken je nog wel veel méér mensen die wat extra aandacht, troost en licht verdienen en die jij hiermee wilt verrassen!

Wie kan wel een Engel gebruiken?

Dat kan iemand in de straat zijn. Iemand die je kent van de kerk of van je werk, van een vereniging of misschien een ondernemer. “Wie zou jij een hart onder de riem willen steken of juist een schouderklopje willen geven? Laat ons horen voor wie je een Engel zou willen zijn: www.parochiezeewolde.nl