Afbeelding
Foto: Week van Gebed

Week van Gebed 2023

Kerk

ZEEWOLDE -  Van 15  tot 22 januari is er weer een Week van Gebed. Wereldwijd doen er honderden Kerken en gemeenten aan mee. “Dus ook wij in Zeewolde”, laten de verschillende geloofsgemeenschappen weten. 

De Week van Gebed is ontstaan in 1846. “Een feest is het ieder jaar weer om allerlei gezindten verbindend en samenwerkend naar elkaar toe te zien groeien. We hebben elkaar nodig om een “betere” wereld te creëren toch?!
Het Woord geeft ons vele handvatten hierover. Door samen te bidden, ervaren we dat we verbonden zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we onze betrokkenheid met de wereld om ons heen door voorbede te doen voor wat er speelt in de samenleving: dichtbij en ver weg.”

De Bijbeltekst die centraal staat tijdens deze Week van Gebed voor eenheid 2023, komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht.’

Iedere avond wordt dit onderwerp door een gemeente verder uitgediept en “worden we bij elkaar als broeders uitgenodigd. Zo ontstaat er gedurende deze week één geheel door gezamenlijk met een korte viering stil te staan bij het onderwerp. Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom!”

De samenkomsten van 19.00 tot 19.45 uur in Zeewolde zijn:

Maandag - RKK Open Haven 

Dinsdag - Schuilhof GKV 

Woensdag - Kruispunt NGK

Donderdag - Protestantse Gemeente Open Haven

Vrijdag - Christen Gemeente Open Haven

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 23 uur geleden