orgel De Fontein Nijkerk
orgel De Fontein Nijkerk Foto: Jan de Gier

Zaterdagmiddagmuziek met hobo en orgel

Nieuws Ingezonden

Zaterdagmiddag 11 mei om 16.00uur komen Jochem Schuurman en Nynke Jaarsma het concert van de maand mei verzorgen. Samen zullen zij onze harten veroveren met de mooie combinatie van hobo en het Skrable orgel dat in De Fontein aanwezig is. Dit instrument is uitermate geschikt om met andere instrumenten te musiceren. Dit zal ook weer tijdens dit concert duidelijk worden.

De werken die zij spelen zijn heel divers, van lied bewerkingen ( Ach Gott, vom Himmel sieh darein. Du, o schönes Weltgebäude. Herr Gott, dich loben alle wir van de componist Kauffman) naar muzikale werken van bekende componisten als J.S. Bach en Dietrich Buxtehude. Ook zal Jochem het orgel als solo instrument aan ons demonstreren. 

Het concert begint om 16.00 uur. De kerk De Fontein aan de ds Kuypersstraat 2 te Nijkerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs is € 10,00 inclusief een consumptie, het is ook mogelijk om met een QR code te betalen. Voor kinderen tot en met 15 jaar is de toegang gratis. Na afloop van het concert is er koffie, thee of frisdrank.