Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 2 minuten Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 12 tot 27 mei meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

12/5: De bode van het gemeentehuis trof bij de afsluiting van het gebouw iets heel bijzonders aan. Een personenwagen stond met de achterzijde strak tegen de ingang aan geparkeerd. Bij onderzoek bleken de accukabels doorgeknipt te zijn en waren het gereedschap en de autosleutels in de brievenbus van het gemeentehuis gedeponeerd. De eigenaar bleek een verwarde man, die in een gesprek met de politie niet duidelijk de reden voor zijn daad kon aangeven. Bijzonder is dat niemand het heeft zien gebeuren. Het gemeentehuis heeft geen schade opgelopen.

15/5: In een auto op de parkeerplaats bij de GAMMA trof de politie bij controle gestolen goederen aan. In de auto zaten drie jongeren. Zij konden geen logische verklaring geven voor de spullen. De goederen bleken afkomstig van een inbraak aan de Dasselaarweg. Een 18-jarige Zeewoldenaar is verhoord. De zaak wordt nader onderzocht.

16/5: Bij controle op de Kwarts werd een 19-jarige Zeewoldense automobilist staande gehouden. Een drugstest bleek positief. Een arts nam een bloedmonster. Aan de hand van die uitslag bepaalt de Officier van Justitie de straf.

17/5: Aanrijding vrachtwagen tegen Jellema-viaduct op de Gelderseweg. De 47- jarige Spaanse chauffeur deed daarop zijn alarmlichten aan, maar reed vervolgens toch door. Boa’s die het zagen gebeuren konden de vrachtwagen op de Ossenkampweg achterhalen. De chauffeur gaf toe een inschattingsfout te hebben gemaakt. De schade aan het viaduct is via de verzekering verhaald.

20/5: Een 76-jarige vrouwelijke campinggast aan de Dasselaarweg werd rond 23.00 uur in haar caravan verrast door een inbreker. Hij was via het keukenraam (die hij gedemonteerd had) naar binnen gekomen. Toen de vrouw hard begon te roepen is de inbreker gevlucht. Er is niets weggenomen. De vrouw heeft aangifte gedaan. Forensisch onderzoek heeft vooralsnog niets opgeleverd.

21/5: Op het afgesloten bouwterrein van het in aanbouw zijnde zwembad/sporthal bleken twee jongens (14 en 15 jr) op het dak te staan. Bij aankomst van de politie bleken zij zich te hebben verstopt in de sporthal. In overleg met de ouders zijn de jongens naar bureau Halt gestuurd waaruit een passende straf volgt.

24/5: Tijdens het Pinksterweekend zijn er weer vernielingen verricht op groepsparkeerterrein De Banken. In het sanitair gebouw waren ruiten waren ingegooid, lichtkoepel vernield en er was een vuurtje gestookt. Ook een auto van een van de gasten moest het ontgelden. Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan. De politie roept getuigen op zich te melden via: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

24/5: Op de Harderdijk viel een 46-jarige man uit Dordrecht op vanwege zijn rijgedrag. Bij controle bleek hij geen ID bij zich te hebben. Ook bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bij een blaastest blies hij 2x de toegestane hoeveelheid percentage alcohol. De man wacht een fikse boete.

25/5: Op de Sternweg werd een 20-jarige Almeerder staande gehouden. Hij zat achter het stuur met een ballon met lachgas. In eerste instantie reageerde de chauffeur niet op het stopteken. Uit ademanalyse bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. In de auto werd een schoudertas met meerdere wikkels met verdovende middelen en bankbiljetten gevonden. Op verdenking van drugsdealen is de telefoon in beslag genomen en werd de man vastgezet. Er is een proces verbaal opgemaakt.

27/5: Voor tweede keer in korte tijd werd de brandweer opgeroepen voor een autobrand op Krachtenveld. Omwonenden werden rond 03.15 wakker van een harde knal. Politie heeft sporen veiliggesteld en doet nader onderzoek. Ook hier worden getuigen gevraagd zich te melden via: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.