Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 15 tot 29 april meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

15/4: Winkeldiefstal in supermarkt aan de Kerkstraat door 16-jarige Zeewoldenaar. De minderjarige dief rekende niet alles af wat hij uit de winkel had meegenomen. In zijn rugzak bleek nog voor 20 euro aan onbetaalde etenswaren te zitten. De jongen, die een winkelontzegging kreeg, moest mee naar het politiebureau en is verwezen naar bureau Halt voor een straf.

17/4: Opvallend rijgedrag leverde een 27-jarige inwoonster uit Nunspeet bij een controle op de Knardijk een proces-verbaal op. Een blaastest wees uit dat zij teveel gedronken had. Tevens testte de automobiliste bij een speekseltest positief op drugs . Aan de hand van een bloedtest door een GGD-arts is een proces-verbaal opgemaakt. De vrouw werd na 24 uur heengezonden.

17/4: Rond 00.50 uur werd een poging tot inbraak gemeld aan de Eenspan. Het hekwerk werd opengeknipt maar de inbreker(s) liepen uiteindelijk vast op een betonnen muur. De nog onbekende daders zijn niet binnen geweest en hebben niets meegenomen. Materiaal dat buiten lag is achtergehouden voor forensisch onderzoek.

18/4: Bij een nachtelijke controle op de Gelderseweg bleek dat een beginnende bestuurder teveel gedronken had. De man, een 19-jarige uit Ederveen, kreeg een rijverbod en proces-verbaal.

21/4: Na tien dagen zoeken werd bij het Nulderstrand het lichaam aangetroffen van de vermiste 27-jarige kanoër uit Ermelo. Het lichaam is overgedragen aan de familie.

22/4: Aan de Breeuwer werd rond 17.30 uur een automobilist aangehouden vanwege opvallend rijgedrag. Naast dat de bestuurder, een 40-jarige Zeewoldenaar, aan het mobiel bellen was, bleek bij alcoholcontrole dat hij ver over het alcohollimiet zat. In de auto werden twee blikken bier aangetroffen. Zijn rijbewijs bleek al eerder ingevorderd te zijn. Naast een bekeuring voor mobiel bellen kan de man een proces-verbaal tegemoet zien.

24-25/4: Aan de Doorsteek werd in de nachtelijke uren van een auto drie banden lek gestoken. Het ging om een tweede vernieling in korte tijd. Naast buurtonderzoek doet de politie onderzoek naar de omstandigheden van de familie. Mogelijke getuigen worden opgeroepen om te bellen: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

23/4: Aan de Sportlaan werd een 15-jarige bromfietser uit Zeewolde staande gehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Er is proces-verbaal opgemaakt en de jongen is gewezen op de consequenties.

23/4: Vanwege het lawaai en de snelheid werd een bromfietser op de Gelderseweg staande gehouden. Bij controle op de testbank bleek de bromfiets een snelheid te halen van 82 km p/u. Naast een wok-melding kan de bestuurder, een 28-jarige Zeewoldenaar, diverse boetes tegemoet zien.

23-24/4: Bij controle door het verkeersteam op de Gooiseweg moesten drie automobilisten hun rijbewijs inleveren vanwege snelheidsovertreding. Een 38-jarige inwoner uit Kampen en 37-jarige inwoner uit Harderwijk reden ieder (na correctie) 55 km p/u hard en een 40-jarige inwoner uit Lelystad overtrad de toegestane snelheid met 50 km p/u en kreeg daar bovenop een boete van 95 euro vanwege het overtreden van de avondklok. Zij kunnen alle drie een proces-verbaal tegemoet zien.