Afbeelding
Politie Nederland

Politiezaken

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 18 maart tot 1 april meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

18/3: Vrouw (25 jr) bedreigd tijdens wandeling rond 10.00 uur op het Beukenlaantje nabij de Groenewoudseweg. Een man kwam haar tegemoet lopen. Eenmaal voorbij keerde hij zich om, pakte de vrouw vast en toonde, zonder enig motief, een mes. De vrouw wist weg te rennen naar haar auto en belde de politie. Vanwege de schrik kon de vrouw niet veel details herinneren, wel dat de man, plm. 30 jr, een normaal postuur had en een plastic tas bij zich droeg. De politie heeft onderzoek gedaan maar niemand aangetroffen. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie: 0900-8844.

18/3: Twee 13-jarige jongens uit Zeewolde werden in Kerkstraat betrapt op het stelen van frisdrank en etenswaren. De minderjarige winkelboeven zijn meegenomen naar het bureau en later overdragen aan de ouders. Zij zullen op een later tijdstip worden verhoord.

22/3: In de vroege ochtend (03.45 uur) ging het alarm af bij een bedrijf aan de Ooievaarsweg. Toen de eigenaar ging kijken kon hij niets ontdekken. Bij daglicht bleken in de loods (waar zaden liggen opgeslagen) bij drie inpandige muren gaten te zijn gemaakt. Zoals het eruitziet is er geen buit gemaakt. Er is extra beveiliging aangebracht. Buurtonderzoek leverde (nog) niets op. De politie roept op tot alertheid.

26/3: Surveillerende agenten kwamen op de Orion een automobilist tegemoet die veel te hard reed. Staande gehouden bleek de 27-jarige Zeewoldenaar teveel te hebben gedronken en moest hij mee naar het bureau. Hij blies 525 Ugl, ruim twee keer meer als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod en een proces verbaal.

30/3: Een motoragent dacht op de Spiekweg een motor te zien, maar toen hij dichterbij kwam bleek het een brommer te zijn. De 17-jarige berijder uit Nijkerk wist, plat voorover gebogen, een snelheid van 90 km/u te halen. Hij kreeg een proces verbaal en een WOK-melding.

30/3: Poging tot winkeldiefstal in de Kerkstraat door een twee minderjarigen (meisje en jongen - 14 en 13 jr) uit Zeewolde. De goederen, snoep en frisdrank, werden afgegeven. Omdat het de eerste keer was dat de jongelui in de fout gingen bleef het bij een gesprek met de ouders en een officiële reprimande van de politie.