Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 19 augustus tot 2 september meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

19/8: Een 85-jarige bewoner aan de Cirrus belandde per ongeluk met zijn auto in zijn tuin. De bestuurder wilde vanuit zijn carport wegrijden toen hij in plaats van achteruit pardoes vol gas vooruit ging. De onfortuinlijke bestuurder reed bij deze manoeuvre tot zijn grote schrik zijn eigen vrouw omver. Zij hield er, volgens de ambulancemedewerkers die ter plaatse waren gekomen, wonderwel alleen wat schaafwonden aan over en hoefde niet naar het ziekenhuis.

19/8: Een 50-jarige wielrenner uit Ermelo kwam bij het Laakse strand ten val toen hij met zijn fiets naast het betonnen fietspad was geraakt. Omstanders verleenden de eerste hulp totdat de hulpdiensten arriveerden. De man is naar het ziekenhuis gebracht, waar een gebroken sleutelbeen en schouderblad werden geconstateerd.

26/8: Op de Slingerweg kwam rond 17.50 uur een 21-jarige Zeewoldenaar met zijn auto in de sloot terecht. Een voorbijganger, toevallig een verpleegster, ontfermde zich over de bestuurder. De Zeewoldenaar gaf aan dat hij moest uitwijken na een inhaalactie van een tegenligger. Hij sloeg daardoor vermoedelijk met zijn auto over de kop en belandde in de sloot. Op lichte verwondingen na bleek de bestuurder ongedeerd. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie: 0900 – 8844.

29/8: Meldingen over geparkeerde voertuigen langs de Spiekweg en dat er voetgangers op de weg liepen (01.45 u). In de Stille Kern stuitte de politie op een groot illegaal feest met zo’n duizend bezoekers. Toen de organisatie het verzoek het feest te beëindigen negeerde werd de ME ingeschakeld. De provincie zette de Spiekweg af toen de ME het illegale festivalterrein in het natuurgebied ontruimde. De twee organisatoren, afkomstig uit Amsterdam en Noordwijk, kunnen een proces-verbaal tegemoet zien. In samenspraak met de gemeente en Staatsbosbeheer wordt gekeken welke stappen verder tegen de organisatie kunnen worden ondernomen.

29/8-30/8: Inbraak in garage bij een woning aan de Muiderweg. Buurtbewoners constateerden dat de deur open stond. De bewoners waren toen op vakantie. Bij de inbraak is veel elektrisch gereedschap meegenomen. De bewoner doet aangifte. Politie heeft buurtonderzoek gedaan en maakt daarbij gebruik van de camerabeelden in de omgeving.