Afbeelding
G.J. Gorter

Gezellig avondje strand eindigt met een berg afval

Politie

ZEEWOLDE – Op het Woldstrand hadden een groepje feestgangers zaterdagavond 14 augustus waarschijnlijk een gezellig avondje in gedachten. Ze groeven een zitkuil van zo’n drie meter breed en bijna twee meter diep en richtte het in met badeendjes, schilderijtjes, kleedjes, plantjes etcetera. Zondagochtend rond 07.30 uur kreeg de politie een melding dat er een kampvuur zou branden. Bij aankomst troffen ze een lege kuil vol afval. “Leuk initiatief hoor, maar zo jammer van al die rotzooi die is achtergelaten op het strand”, reageert Miklós Coumou van de politie Zeewolde.

Bij die berg afval zat onder meer veel stukgeslagen glas, flessen, kratten, kussen, badlakens, en zelfs  de schoppen waarmee de ‘feestkuil’ gegraven was lagen er nog. Met een stranddag op komst moest de gemeente vroeg aan de gang om de berg met achtergelaten afval en spullen op te ruimen. “Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan”, aldus burgemeester Gorter. De politie laat weten er alles aan te doen om de verantwoordelijken te achterhalen en heeft daar goede hoop op. De burgemeester raadt de verantwoordelijken aan om zichzelf te melden bij de politie. “Daar zouden ze verstandig aan doen, want dat is altijd beter dan dat wij politieonderzoek moeten laten doen.”

een deel van de achtergelaten rotzooi
Afbeelding
Dauwtrappen met IVN: een belevenis voor vroege vogels Algemeen 2 mei, 09:56
Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 2 mei, 09:56
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 2 mei, 09:53