Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 3 minuten Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 5 augustus tot 19 augustus meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

5/8: Na een melding trof de politie bij het Erkemederstrand (22.00 u) twee minderjarige meisjes aan die onder invloed waren drugs en alcohol. Die combinatie viel niet goed. De meisjes, beiden 15 jaar en afkomstig uit Amersfoort en Hooglanderveen, zijn door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

6/8: Bij het Nulderpad gleed een 52-jarige man uit Goirle (7.00 u) met zijn auto in een sloot. Opgetrommelde hulpdiensten troffen niemand aan bij de auto. Eenmaal de chauffeur achterhaald bleek dat hij wel zijn verzekering in kennis had gesteld maar er niet aan had gedacht om de politie in te lichten.

6/8: Aanrijding Gooiseweg (14.00 u) waarbij drie auto’s waren betrokken. In een auto zaten twee personen ‘mechanisch bekneld’. Gezien de aanrijding, waarbij een auto bij het wisselen van rijstrook door de middenberm op twee tegemoetkomende auto’s botste, vielen er wonderwel geen ernstige gewonden.

6/8: Op de Kringloop (20.00 u) trok het rijgedrag van een bestuurder, een 26-jarige Zeewoldenaar, de aandacht van de politie. Bij het staande houden roken ze een sterke wietlucht. In de auto werd een zak hennep aangetroffen en een blokje amfetamine. Bij het doorzoeken van de woning kwam nog een zak hennep tevoorschijn. Bloedonderzoek gaf aan dat de man verdovende middelen had gebruikt. Er is proces verbaal opgemaakt.

7/8: Woningbrand Fitislaan. De brand ontstond in de meterkast. Oorzaak een lekkende gasleiding. De schade aan de woning is aanzienlijk.

Tussen 7-11/8: Inbraak bij het gemeentelijk afvalbrengstation. De toegangsdeur van het depot was ontzet en uit een compartiment werden 30 accu’s, alsmede een radio en gereedschap weggenomen. Er is aangifte gedaan.

8/8: Aanhouding winkeldief aan de Gouwzee (17.15 u). Oplettend winkelpersoneel zag een vuurwapen in een tas van een klant; een 34-jarige Zeewoldenaar. Het bleek om een gasdrukpistool te gaan. Tevens bleek de man een deel van zijn boodschappen (twv €260) niet te hebben afgerekend en bij fouillering kwam een kleine hoeveelheid harddrugs tevoorschijn. Hij kan meerdere processen verbaal tegemoet zien.

11/8: Een 30-jarige Zeewolder automobiliste raakte op de Gelderseweg (08.00 u) in de slip en reed een lantaarnpaal uit de grond. Oorzaak was een flink oliespoor afkomstig van een defecte grasmaaier. De bestuurster is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd.

11/8: Melding vuurwerkoverlast in en om het centrum(20.45 u). De politie trof een groep jongeren (13 t/m 18 jr) aan die ontkende iets afgeschoten te hebben. Op zoek naar vuurwerk in de bosschages stuitte de politie op een – niet van echt te onderscheiden – nepvuurwapen. De jongeren (voor een deel bekenden bij de politie) ontkenden daar iets van te weten. Het wapen is in beslag genomen, alle namen van de jongeren zijn genoteerd. De ouders hebben een brief ontvangen over het aantreffen van het wapen en het gedrag van de jongeren.

12/8: In omgeving Dasselaarweg liep een woordenwisseling tussen een 14 jarige jongen uit Lisse en twee jongens (waarvan een zeker uit Zeewolde) uit op een stevig handgemeen. Toen de politie ter plaatse kwam waren de twee verantwoordelijken gevlogen. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel nagekeken. Politie doet onderzoek. Op basis van de signalementen heeft de politie al zicht op de daders.

14/8: Een 49-jarige Zeewoldenaar kon zijn rijbewijs inleveren nadat hij bij een snelheidscontrole (00.30 u) op de Gooiseweg werd betrapt op een snelheidsovertreding van 51 km p/u. Hij kan tevens een proces verbaal tegemoet zien.

15/8: Strand-/feestgangers hadden een kuil van 3 meter breed en bijna 2 meter diep gegraven op het Woldstrand en ingericht voor een gezellig avondje. Leuk initiatief maar helaas met een enorme bult afval tot gevolg die de gemeente, met het oog op de komende stranddag heeft op moeten ruimen. Daar hangt een prijskaartje aan. De politie geeft aan inmiddels met een aantal mensen gesproken te hebben mbt deze casus.

16/8: Nabij de Dasselaarweg (22.15 u) trof de politie twee onwel geworden minderjarige meisjes (16 jr) uit Almere aan. Een was niet aanspreekbaar, de ander sloeg wild om zich heen. Oorzaak drugs in combinatie met alcohol. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

18/8: Bij een surveillance op de Sportlaan (05.15 u) werd in de auto van een 19-jarige Zeewoldenaar een ploertendoder en een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Goederen zijn in beslag genomen. De bestuurder krijgt meerdere processen verbaal.

Tussen 17-18/8 – Inbraak woning aan Trompenburg. Bewoners op vakantie. Cilinder van de voorboordeur was afgebroken. Alle ruimten zijn doorzocht. Vooralsnog niet duidelijk wat er is weggenomen. Politie heeft sporen veiliggesteld. Zaak is in onderzoek.

Tussen 16-18/8: Poging tot inbraak aan de Nachtegaal. Getracht drie cilindersloten open te maken door een schroef in te boren. In alle gevallen brak de schroef af en kon de inbreker(s) niet binnen komen. Politie doet onderzoek.

19/8: Op de Gelderseweg (01.30 u) vluchtte een automobilist, een 21-jarige Zeewoldenaar, onder invloed weg van de politie. Stoptekens en sirene werden genegeerd. Met 665 µg/l bleek de jongeman 7x meer dan de toegestane alcoholgehalte in zijn bloed te hebben. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en krijgt meerdere proces verbalen.

19/8: Een vriendengroep omgeving Dasselaarweg wilde een kampvuur maken (00.00 uur) en besloot daar een fles lampenolie bij te gebruiken. De fles schoot weg met een steekvlam tot gevolg. Twee 19-jarige jongens uit ’t Harde zijn met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.