Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 2 minuten Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 27 mei tot 10 juni meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

28/5: Een 30-jarige Zeewoldenaar werd in een supermarkt (Kerkstraat) betrapt op winkeldiefstal. Een deel van de goederen rekende hij af, maar wat hij in zijn tas had getopt niet. De man is aangehouden en op het politiebureau verhoord. De winkeldief kreeg een dagvaarding en mag zich voor de rechter verantwoorden.

28/4: Op de Gooiseweg moest rond 16.15 uur een bestelbus met aanhanger onverwachts hevig in de remmen. Een achteropkomende personenauto botste tegen de aanhanger. Hierop schoot de aanhanger los; deze eindigde in de berm tegen een boom. De bestuurder van de personenauto , een 22-jarige man uit Ede, is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding had een flinke file tot gevolg.

29/5: Op het Bolwerk stond een personenauto stil om af te slaan richting Gamma. Een achteropkomende bestelbus had dit niet in de gaten en reed tegen de auto aan. Hierdoor kwam de personenauto op de verkeerde weghelft terecht waar hij een tegemoetkomende motor aanreed. De 70-jarige motorrijder uit Huizen kon de auto niet meer ontwijken. Hij is met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Alle voertuigen zijn door de berger afgevoerd.

30/5: Op de Vogelweg belandde rond 04.15 uur een terreinwagen in de sloot. De 19-jarige bestuurder uit Zeewolde gaf toe dat hij op zijn telefoon bezig was geweest. In een ambulance werden zijn verwondingen nagekeken. De auto is door een berger op de kant getakeld en afgevoerd.

30/5: Op de Gelderseweg werd een 27-jarige automobilist staande gehouden. De Zeewoldenaar reed op drie lekke banden. Bij controle bleek hij niet meer op zijn benen te kunnen staan. Hij blies 5x meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een proces verbaal opgemaakt.

30/5: In de nacht van 30 op 31 mei (02.30 uur) werd een poging tot inbraak gedaan aan het Mazerhard. Het forceren van de tuindeur en het ‘flipperen’(met een kaartje) van de achterdeur leidde er niet toe dat de inbreker binnen kon komen. Er is niets buit gemaakt.

1/6: Door een hevige niesbui verloor de 84- jarige bestuurder uit Amsterdam op de Wielseweg de macht over zijn stuur en reed tegen een paal aan waardoor de auto op zijn kant terecht kwam. De man kwam met de schrik vrij. De auto moest afgevoerd worden.

2/6: Aan de Stevinhof is in nacht van 2 op 3 juni een bandenprikker bezig geweest. Van 14 auto’s werden een of meer banden lek gestoken. Een aantal gedupeerden deed aangifte. Politie doet buurtonderzoek en hoopt camerabeelden te kunnen achterhalen. Getuigen worden verzocht zich te melden: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

5/6: Op het Planetenveld trok een auto met gammele aanhanger de aandacht van surveillerende agenten. De 43-jarige bestuurder uit Harderwijk kon bij aanhouding bijna niet op zijn benen staan. Hij bleek onder invloed van drugs. Op het bureau nam een GGD-arts een bloedtest af. Aan de hand van de uitkomst legt de OvJ een straf op. De man kreeg een rijverbod van 24 uur.

5/6: Op de Gelderseweg werd om 13.15 u een 47-jarige Zeewoldense automobilist staande gehouden die bijna een aanrijding veroorzaakte. Zijn rijbewijs bleek onlangs al ingevorderd te zijn vanwege alcoholovertreding. Dat bleek ook nu het geval. Het voertuig werd ingevorderd en de man kan een stevige boete tegemoet zien.

5/6: Een 53-jarige vrouw uit Zeewolde werd betrapt op winkeldiefstal in een supermarkt (Kerkstraat). Zij bleek niet alle waren te hebben afgerekend. Na verhoor is de vrouw op last van de OvJ met een voorwaardelijk sepot heengezonden.

7/6: Lijk gevonden in de Stille Kern. Het gaat om een 46-jarige man uit Doorn die zichzelf om het leven heeft gebracht.

9/6: Een 41-jarige Zeewoldenaar liep rond middernacht in beschonken toestand te schreeuwen voor het politiebureau. Op het verzoek naar huis te gaan gooide de man zijn fiets tegen een politieauto aan, met een flinke deuk tot gevolg. Daarop mocht de man zijn roes uitslapen in het cellencomplex in Almere.