Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 10 juni tot 24 juni meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

12/6: Twee minderjarigen, een 14-jarige en 17-jarige jongen uit Zeewolde, hadden proletarisch gewinkeld bij een winkel aan de Gouwzee. Er werd ter plekke aangifte gedaan voor winkeldiefstal. Het leverde ze een reprimande van de Officier van Justitie en een winkelverbod op. De jongens zijn door de ouders opgehaald. 

12/6: Tragisch ongeval op het Wolderwijd waarbij een 19-jarige jongen uit Stroe vast kwam te zitten in een schroef van een boot en aan zijn verwondingen is overleden. Hulpdiensten waren massaal uitgerukt en ook vanaf de RCN waar de boot naartoe was gesleept, werd door de campinggasten, waaronder een arts die heeft gereanimeerd, direct goed eerste hulp verleend. “”Onze dank voor alle hulp is groot”, aldus burgemeester Gorter, die aangeeft later nog contact te hebben gehad met de campingeigenaar en gasten. “want het gaat om een ingrijpend incident.” Onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeluk is nog gaande. 

13/6: Een 29-jarige man uit Maasdam werd op de Harderdijk staande gehouden vanwege zijn opvallende rijgedrag. Er werd een drugstest uitgevoerd en die bleek positief. Op het bureau werd door een arts bloed afgenomen. In afwachting van de bloedtest wordt een straf opgelegd. De man is na een rijverbod van 24 uur heengezonden. 

14/6: In de nacht van zondag 13 op maandag 14 juni tussen 01.00 en 05.00 uur zijn bij een bedrijf aan de Edisonweg, op een afgesloten terrein, trailers opengebroken. Diverse goederen, t.w.v. 23.000 euro zijn weggenomen. De politie heeft camerabeelden veiliggesteld voor onderzoek. 

16/6: Op de Reigersplas aan de Ooievaarsweg was een groepje mensen aan het varen toen zij in conflict kwamen met een andere groep. Een 21-jarige Lelystedeling werd bedreigd met een mes en vuurwapen. De daders reden weg in een donkerblauwe bestelbus. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden: 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. 

21/6: Aan Zuilen werd ’s nachts rond half vier een auto in de brand gestoken. Deze brandde volledig uit. De politie heeft diverse sporen veiliggesteld en deed buurtonderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. 

Auto-inbraken
Vorige week werden er twee auto-inbraken gemeld. Vanaf januari 2021 staat de teller daarmee op 11 auto-inbraken en/of pogingen tot (met schade aan de auto tot gevolg). De meeste auto-inbraken worden gepleegd rond het centrum. De politie ziet het aantal auto-inbraken toenemen. Om dat te voorkomen is het advies: Laat geen waardevolle goederen, als laptops etc, achter in de auto!