Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 2 minuten Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 16 september tot 30 september meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

18/9: Op de Gooiseweg ter hoogte van de kruising Adelaarsweg was rond 06.00 u een automobilist uit de bocht gevlogen. Bij aankomst van de politie was de bestuurder nergens te bekennen. Vermoedelijk was de dichte mist de oorzaak van het eenzijdige ongeval waarbij de automobilist heeft moeten uitwijken ivm de wegwerkzaamheden die daar plaatsvonden. Daarbij is een aantal nieuwe bebording uit de grond gereden en de auto een paar keer over de kop geslagen. De automobilist, een 36-jarige inwoner van Biddinghuizen, heeft zich later bij de politie gemeld en een verklaring afgegeven. De man heeft geen ernstige verwondingen overgehouden aan het ongeval.

20/9: Twee meisjes (16 en 18 jr) uit Zeewolde waren aan het chillen op een bankje aan het Voorland toen zij door twee jongens werden bedreigd met een (op echt gelijkend) vuurwapen. De jongens vroegen om een sigaret en toen de meisjes dit weigerden trok een van de jongens het vuurwapen uit zijn broeksband. Bij aankomst van de politie waren de vermoedelijke daders (donker gekleed en met een mondkapje) gevlogen. Van de bedreiging is aangifte gedaan. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie: 0900–8844 of misdaad anoniem: 0800-7000.

20/9: Een 19-jarige automobilist zonder vaste woon- oen verblijfplaats is ’s nachts aangehouden na een wilde achtervolging over de Adelaarsweg en Bosruiterweg. Toen de man politie aan zag komen op de Gooiseweg doofde hij zijn lichten en reed vol gas weg. Daarop volgde een achtervolging met snelheden van boven de 150 km per uur. Uiteindelijk wist de politie de man klem te rijden. Deze vertoonde alle tekenen van drugsgebruik. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen. Het rijbewijs is ingevorderd. Aan de hand van de uitslag van het bloedonderzoek wordt een proces verbaal opgemaakt.

21/9: Tractorbrand nabij de Reigerweg. De eigenaar van de tractor zag rook uit de motor komen die uitmondde in een felle brand. Twee blusvoertuigen kwamen de brand blussen. De schade loopt richting €150.000. De Omgevingsdienst werd ingeschakeld voor onderzoek naar eventuele bodemvervuiling.

23/9: Kop-staart aanrijding op de Spiekweg (17.50 u). Een achteropkomende automobiliste, een 30-jarige vrouw uit Harderwijk, zag de file niet en reed achterop. Bij de aanrijding waren drie auto’s betrokken. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

23/9: Een verwarde vrouw aan de Peppel (18.40 u) dreigde zichzelf in brand te steken. Ze zou vermoedelijk ook een mes bij zich hebben. Door snel handelen van de politie kon zij worden overmeesterd. Vanwege de geestelijke gemoedstoestand van de vrouw is een crisisdienst in kennis gesteld.

24/9: Op de Handelsweg op Trekkersveld is een 53-jarige man uit Ede aangereden door een vrachtwagen toen hij zijn eigen vrachtwagen stond te lossen. Hij werd daarbij geschampt door een passerende vrachtwagen en kwam klem te zitten. De man is overleden. Voor diverse getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.

25/9: Aan de Windbaan was brand ontstaan in de meterkast door een lekkage in de badkamer (12.55 u). De brand kon snel worden geblust. Een gedeelte van de wijk zat tijdelijk zonder stroom.

25/9: Bij een steekincident aan de Wierde (22.20 u) is een 42-jarige Zeewoldenaar ernstig gewond geraakt. De vermoedelijke dader, een 22-jarige plaatsgenoot, was op de vlucht geslagen. De politie kamde de buurt uit. Uiteindelijk is de man aangehouden. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie: 0900–8844 of misdaad anoniem: 0800-7000.

26/9: Twee Zeewoldenaren (20 en 21 jr) werden op Het Som door een aantal andere personen belaagd en mishandeld. De slachtoffers zijn met verwondingen aan het gelaat op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. Politie doet onderzoek.