Afbeelding
Politie

Politieonderzoek schietincident winkelcentrum

Algemeen

ZEEWOLDE – Meerdere getuigen belden dinsdag 5 oktober rond 12.30 uur met de politiemeldkamer om melding te maken van een schietincident op de Open Hof (achter kerkcentrum Open Haven). De politie startte direct een groot onderzoek.

Schotwond

Alle beschikbare eenheden werden ter plaatse gedirigeerd. Ook de politiehelikopter zocht naar mogelijke daders en/of vluchtende voertuigen. Bij het onderzoek werd op de Pioniersweg een 35-jarige uit Harderwijk afkomstige man aangetroffen. Hij werd met een schotwond in zijn been vervoerd naar een ziekenhuis. Ondanks massale inzet van meerdere politie-eenheden waaronder een politiehelikopter, kon(den) de verdachte(n) nog niet worden achterhaald.

Beschadigde voertuigen

Uit onderzoek bleek dat twee geparkeerde voertuigen bij het incident beschadigd raakten. Deze voertuigen werden voor nader onderzoek in beslag genomen en weggetakeld.

Signalement verdachte(n)

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er in ieder geval sprake is geweest van twee personen. Getuigen maakten melding van een wegrijdende rode motorfiets waarop twee opzittenden zaten die mogelijk met de zaak iets te maken kunnen hebben. Een van hen droeg een zwarte helm. De betreffende motorfiets kon nog niet worden achterhaald.

Getuigenoproep

Ondanks dat de politie al met meerdere getuigen sprak, is zij nog steeds op zoek naar informatie over het incident. Heeft u informatie over het schietincident of wellicht mogelijk wegvluchtende verdachte(n) of heeft u informatie over de motor? Bel dan via 0900-8844 (de politie).

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 11 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 13 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 13 uur geleden