Politie
Politie Zeewolde Actueel

Politieberichten 11 – 25 november

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – Over de periode 11 november tot 25 november meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde o.a. de volgende zaken:

12/11 – Meldingen van een slingerend voertuig op de Sternweg. Na staandehouding wees een blaastest uit dat de bestuurder onder invloed was. Ademanalyse op het politiebureau te Harderwijk gaf een drie maal te hoog alcoholgehalte aan. Rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal werd opgemaakt.

13/11 – Melding van inbraak in clubgebouw van waterscouts aan de Bolhaven. Twee ramen werden ingeslagen en een buitenboordmotor ontvreemd. Scouting deed aangifte.

13/11 – 18/11 – Na melding van inbraak werd de politie gezonden naar een camping aan de Erkemederweg. Een wc-raam bleek geforceerd en diverse goederen ontvreemd, waaronder een tv en een geluidsinstallatie. Uit nader onderzoek bleek dat meerdere caravans en schuurtjes waren ‘bezocht’. De eigenaren doen aangifte. 

18/11 – Politie ontving een melding over een gewonde fietser op het Kluunpad. Ter plaatse bleek iets anders. Een 69-jarige inwoner was van het hoogste punt van The Basement gesprongen en gewond geraakt. Persoon werd met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Het Eigen Zorgkader werd van het voorval in kennis gesteld.

18/11 – Een wandelende mevrouw werd op het Beukenlaantje geconfronteerd met een schennispleger. Ze kon door de schrik slechts een vaag signalement geven: een man in donkere kledij op een fiets. In de omgeving is intensief gezocht, zonder resultaat. 

18/11 – Melding van aangetroffen vuurwerk in het bos aan De Verbeelding. Een half in de grond begraven tas en een plastic bak bleken illegaal vuurwerk te bevatten, waaronder cobra’s, nitraten en vlinderbommen. Een gespecialiseerd vervoersbedrijf heeft het vuurwerk afgevoerd. 

22/11 – Passerende surveillanten zagen op een parkeerplaats aan de Horsterweg een bestelbus in brand staan. De brandweer heeft het vuur geblust. Brandstichting lijkt het meest waarschijnlijk.

22/11 – Politie ontving melding van een inbraakalarm van het gemeentehuis, Raadhuisplein. Ter plaatse bleek er brand te zijn in en buiten het pand, nabij een zijingang. Aan de brand leek een enorme explosie te zijn voorafgegaan, zeer waarschijnlijk door (zwaar) vuurwerk. De brandweer kon door snel ingrijpen erger voorkomen. Desondanks is aanzienlijke schade ontstaan. De politie doet onderzoek, en roept getuigen op zich te melden. 

Verder hebben zich in deze periode weer diverse woninginbraken voorgedaan. Achtereenvolgens aan de Timothee, Cumulus, Lemsterweg, Almereweg en Dalkruid sloegen inbrekers hun slag. In alle gevallen waren de bewoners niet thuis. De politie roept op om vooral buren in te seinen als men met vakantie gaat. “Buurtpreventie helpt!”