Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 2 minuten Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 30 september tot 14 oktober meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken (het gaat hierbij om slechts een selectie van wat er in die periode bij de politie is binnengekomen):

7/10: Aanrijding door twee voertuigen met een kudde koeien op de Gooiseweg (04.30 u). Bij aankomst van de politie lag één koe half onder een vrachtwagen. De politie wist de kudde een nabijgelegen bos in te dirigeren. Tot ieders verbazing voegde de koe die eerder onder de vrachtwagen lag zich ook bij de kudde. De eigenaar van het vee is achterhaald en de dierenarts in kennis gesteld.

7/10: Een lading drugsafval, waaronder 20 jerrycans, gevonden aan de Rassenbeekweg (09.30u). Vermoedelijk afkomstig van een synthetisch drugslab. Het afval is naar een onderzoekslocatie gebracht. De recherche onderzoekt de zaak.

7/10: Kop-staartbotsing op de Gooiseweg (17.15u) met vier voertuigen. De automobilist van het laatste voertuig, een 34-jarige Almeerder, had de stoplichten niet in de gaten en reed met onverminderde snelheid in op de stilstaande auto’s. Deze raakten allen zwaar beschadigd. Er raakte niemand gewond. Bij controle bleek de Almeerder met een ingevorderd rijbewijs te rijden. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Tussen 7-11/10: Inbraak woning Pegasus. Hier was gepoogd via ‘cilindertrekken’ binnen te komen. Toen dat niet lukte is een raam geforceerd. De gehele woning is doorzocht waarbij sieraden en een geldbedrag is meegenomen. Politie deed forensisch – en buurtonderzoek. Er is aangifte gedaan.

Tussen 8-12/10: Inbraak woning Groene Specht. Bewoners waren een paar dagen weg. Bij thuiskomst werkte het slot niet in de voordeur. De cilinder bleek afgebroken. Alle kamers, iedere kast en lade bleek doorzocht, zodat niet meteen duidelijk was of er iets is weggenomen. Politie deed forensisch – en buurtonderzoek. Er is aangifte gedaan.

8/10: Inbraak bouwkeet Cavalier. Met een pallet werd een ruit gebroken om binnen te komen. Er is een dockingstation, wifi-router en printer weggenomen.

8/10: Twee kop-staart aanrijdingen op de Gooiseweg (17.30 u). Nabij de Ganzeweg botsten 3 voertuigen op elkaar. De Provincie was al bezig met wegafzetting toen net voorbij de aanrijding nog een kop-staart aanrijding plaatsvond tussen 2 voertuigen. Oorzaak van de aanrijdingen was de filevorming ter plaatse.

9/10: Op de Gooiseweg t.h.v. Trekkersveld (00.30u) reed een automobilist met hoge snelheid. Politie zette een achtervolging in. De automobilist een 20-jarige man uit Emmen, tikte daarbij 195 km/u aan waar 70 km/u is toegestaan en haalde in ondanks een tijdelijk inhaalverbod. De jongeman kon zijn rijbewijs inleveren en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

9/10: Geschaarde aanhanger op de Nijkerkerweg (16.00u). De chauffeur, een 44-jarige man uit Almere, kwam met de aanhanger in de berm terecht na een klapband. Bij het ongeval raakte de weg beschadigd. De aanhanger moest worden afgevoerd. De man kon in zijn eigen auto zijn weg vervolgen.

9/10: Bij de Dasselaarweg (23.55u) reed een automobilist over het gras en trok daarbij zijn handrem aan. Bij een ademtest bleek de beginnende bestuurder, een 19-jarige Zeewoldenaar, teveel alcohol te hebben gedronken; 6x meer dan wettelijk is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en krijgt een proces-verbaal.

10/10: Op de Horsterweg (02.50u) viel een automobilist op vanwege zijn rijgedrag. Bij controle bleek de chauffeur, een 20-jarige Zeewoldenaar, onder invloed van alcohol. Hij blies 4x meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.