Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 3 minuten Politie

ZEEWOLDE – Politie Zeewolde meldde over de periode 25 november tot 23 december de volgende zaken: 

28/11 – Een 38-jarige man uit Leeuwarden was boos omdat hij het park De Eemhof niet op mocht en vernielde een slagboom. Ook dreigde hij er een tweede slagboom kapot te maken. De reden van zijn boosheid is niet vermeld. Er is een proces verbaal tegen de man opgemaakt.

28/11 – Poging tot inbraak bij de clubhuizen van de honkbalvereniging en hockeyclub aan de Horsterweg. Schade bestaat uit een vernielde deur en een gebroken ruit. Er zijn nog geen daders opgepakt.

1/12 – Ongeval bij de afrit van A27 richting Zeewolde. Een 29-jarige man uit Utrecht verloor de controle over de auto en reed het talud af. De man heeft geen letsel opgelopen.

1/12 – Aanhangers van Extinction Rebellion hadden pamfletten opgehangen op de ramen van het gemeentehuis. De actie hield verband met de komst van het datacenter. Een 67-jarige Almeerder is aangehouden en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

1/12 – Aanrijding met letsel op de Knardijk. Een aanhanger achter een personenauto kwam door de harde wind op de verkeerde weghelft terecht met een frontale botsing met een tegemoetkomende personenauto tot gevolg. Beide bestuurders kwamen uit Zeewolde. Een 48-jarige bestuurder is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

2/12 – Inbraak tussen 1 en 2 december in de kantoorruimte van De Eemhof. Meerdere ruimtes werden doorzocht. Er is nog niet bekend of en wat is weggenomen. Ook vijf huisjes (waar renovatie plaatsvond) werden doorzocht. Hier zijn diverse gereedschappen weggenomen. Een deel werd in de omgeving teruggevonden.

3/12 – Aanhouding van twee Zeewoldenaren (16 en 17 jr) aan de Gedempte Gracht voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk dat in de scooter bleek te zijn opgeborgen. Zij kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

4/12 Schoorsteenbrand aan de Goudhaver. Bewoners hoorde na het aansteken van de open haard een knetterend geluid. Na het doven van het haardvuur bleek er brand tussen het dak en plafond te zijn ontstaan. De brandweer kwam met groot materieel en moest uiteindelijk een stuk uit het dak zagen. De schade is aanzienlijk.

4/12 – Aan de Kringloop heeft de politie tijdens een surveillance vuurwerk in beslag genomen van een 14-jarige jongen.

6/12 – Bij de rotonde Sportlaan/Kringloop vond rond 17.30 een ongeval met letsel plaats. Een 66-jarige automobilist uit Zeewolde had een 16-jarige fietser over het hoofd gezien. De fietser kwam ten val en is overgebracht naar het ziekenhuis.

9/12 – In de groenstrook bij de Winde is een afgesloten bak gevonden met zwaar illegaal vuurwerk, bestaande uit 400 nitraten, 80 DumBum nitraten, 4 lawinepijlen en een red parachute signal rocket. Het vuurwerk is door een speciaal bedrijf afgevoerd. Iets verdacht gezien met betrekking tot deze zaak? Meld dit dan bij de politie: 0900-8844 of Meld misdaad anoniem 0800 – 7000.

9/12- Aan het Flevoplein werd rond 17.30 uur een 34-jarige man overvallen in zijn woning. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij zijn pinpas en pincode afgeven. Aan de Stevinweg werd door de dader een geldbedrag gepind. Tien minuten later bracht de dader de pinpas weer terug. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Iets verdachts gezien bij het Flevoplein of Stevinweg? Meld dit dan bij de politie: 0900-8844 of Meld misdaad anoniem 0800 – 7000.

12/12 – Aanhouding van een 19-jarige automobilist uit Zeewolde. De jongeman bleek onder invloed; hij had 4x meer alcohol op dan is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

13/12 – Actievoerders van Extinction Rebellion hielden zonder vergunning een demonstratie bij het gemeentehuis. Een groep van twintig demonstranten drongen het gemeentehuis binnen waar ze zich een uur lang verschansten. Een verzoek van de burgemeester om in gesprek te gaan werd geweigerd. Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen werd op last van de burgemeester het gemeentehuis ontruimd. Twee dagen later werd het gesprek alsnog gevoerd.

14/12 – Een 34-jarige Harderwijker werd staande gehouden voor een snelheidsovertreding. Hij bleek in bezit van een (sinds 2020) ongeldig verklaard rijbewijs. Er is een proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

16/12 – Aangekondigde demonstratie door provinciale SP en aanhangers van Extinction Rebellion tegen het datacenter. De demonstratie op het Raadhuisplein bracht zo’n 150 mensen op de been, maar verliep rustig. Rond 22.00 u was het plein weer leeg.

17-19/12 – Poging inbraak aan de Meidoorn. De cilinder van de voordeur en garage werden doorboord. Inbrekers zijn niet binnen geweest. Tip voor de komende feestdagen: mocht je weg gaan, vraag of de buren een oogje in het zeil willen houden.

18/12 – Bij de zendmast aan de Groenewoudseweg is een elektriciteitskastje in brand gestoken. Er zijn diverse sporen aangetroffen en veiliggesteld. Rond dezelfde periode waren meerdere zendmasten in Nederland doelwit van brandstichting. Of die zaken met elkaar te maken hebben kan de politie nog niet zeggen. Iets verdachts gezien? Meld dit dan bij de politie: 0900-8844 of Meld misdaad anoniem 0800 – 7000.

19/12 – Bij Scouting Landgoed is ingebroken in een container met gereedschap. Divers gereedschap, waaronder een nieuwe kettingzaag, werd weggenomen. Scouting heeft aangifte gedaan.

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 6 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 8 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 8 uur geleden