Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – In het tweewekelijkse politiepersuur meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde over de periode 1 februari tot 17 februari de volgende zaken:

1 feb: Inbraak (tussen 1 feb en 6 feb) in een woning aan de Chinook. Dat gebeurde tijdens de afwezigheid van de bewoners. Een raam aan de voorzijde werd met een breekijzer opengebroken. De gehele woning is doorzocht en er zijn goederen weggenomen. Er is aangifte gedaan.

6 feb: Melding van een brand (20.30 u) in een trailer bij een bedrijf aan de Oogstweg. Ter plaatste bleken twee kleine vrachtwagens in lichterlaaie te staan. Meerder eenheden kwamen snel ter plaatse om te blussen en konden voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen loods met kantoor. De oorzaak van de brand is niet geheel duidelijk geworden. Van de twee vrachtwagens is weinig overgebleven.

8 feb: Bij de Ooievaarsplassen (Flevolandschap) is een grote lading hennepafval gevonden. Het ging om ruim 200 zakken, met onder meer aarde en afvoerslangen.

9 feb: Aanrijding op de Gelderseweg (18.00 u) tussen twee personenauto’s. Een 30-jarige bestuurder uit Zeewolde verloor in de bocht ter hoogte van de potloden de macht over het stuur en raakte een tegenligger (ook uit Zeewolde). Deze tolde een aantal rondjes en kwam midden op de weg tot stilstand. Bij het ongeval vielen geen gewonden. Beide auto’s raakten flink beschadigd en moesten worden afgetakeld.

11 feb: Brommobiel aangehouden op de Ganzenweg (23.45u). Blaastest wees uit dat de 18-jarige bestuurder uit Voorthuizen onder invloed van alcohol was. Na verhoor is de jongeman met een rijverbod heengezonden. Hij kan een proces verbaal tegemoet zien.

12-13 feb: Een poging tot inbraak in een woning aan de Meidoorn. Bewoners troffen krassen en ‘moeten’ aan in het kozijn. Er is een aangifte opgenomen en forensische opsporing is in kennis gesteld.

16 feb: Winkeldief aangehouden na diefstal uit een winkel aan het Kerkplein. Het gaat om een 22-jarige Amsterdammer. Hij had t.w.v. 600 euro kleding gestolen en in zijn eigen broek verstopt. De politie heeft de man aangehouden en een proces verbaal opgemaakt.

16 feb: Steekincident op het Open Hof, waarbij een 16-jarige Harderwijker met een mes werd verwond aan zijn arm. Kort na het incident heeft de politie een 15-jarige verdachte uit Zeewolde aangehouden. De zaak is in onderzoek.