Afbeelding
(archieffoto G.J. Gorter)

Camerabeelden geven onderzoek explosie bij gemeentehuis nieuwe wending

Politie

ZEEWOLDE - In de nacht van zondag 21 november op maandag 22 november 2021 werden omwonenden in de omgeving van het gemeentehuis opgeschrikt door een enorme knal. Volgens de politie vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Op de bewakingsbeelden die vanmiddag door de politie werden gedeeld in Bureau Flevoland is een mogelijke verdachte te zien die zich in die bewuste nacht met een jerrycan ophield rond het gemeentehuis. De politie hoopt dat de beelden nieuwe tips oplevert.

Op de camerabeelden is te zien hoe rond 3.15 uur een persoon langs het gemeentehuis loopt met een fiets aan de hand. “Met achterop een jerrycan met mogelijk een explosief voorwerp”, aldus Joost Lanshage van Politie Midden-Nederland. “Een klein half uur later komt de persoon weer fietsend voorbij om even later weer terug te fietsen. Kort daarop is de ontploffing en breekt er brand uit bij de zij-ingang van het gemeentehuis.”

De verdachte draagt donkere kleding, een hoody met daaronder een witte pet en is op pad met een damesfiets met opvallende rode fietstassen. Mogelijke getuigen worden verzocht zich te melden. Dat kan via de Opsporings Tiplijn; tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.

Met gesprongen ramen, een zwaar beschadigde deur en deel van het plafond is de schade groot. De gemeente schat de schade door de brand en explosie op ongeveer 50.000 euro.