Afbeelding
PMN

Actievoerders van Extinction Rebellion dringen gemeentehuis binnen

Algemeen

ZEEWOLDE – Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hielden maandagmorgen rond 11.00 uur een protestdemonstratie tegen de komst van het datacenter voor het gemeentehuis op het Raadhuisplein. Ook wist een groep actievoerders het gemeentehuis binnen te dringen.

Actievoerders bezetten gemeentehuis

Extinction Rebellion had na een eerdere protestactie op 1 december, waarbij het gemeentehuis werd beplakt met posters, al aangegeven dat er meerdere acties te verwachten zijn in aanloop naar donderdag 16 december waarop de gemeente een besluit gaat nemen over de komst van het datacenter. Met spandoeken met daarop teksten als ‘de aarde niet in de uitverkoop’ en ‘geen datacenter in de polder’ maakten de actievoerders wederom hun standpunt duidelijk.

Ontruimd
Voor de demonstratie was geen vergunning aangevraagd, meldt de gemeente. Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers van het gemeentehuis te garanderen, werd de publieksruimte op last van de burgemeester ontruimd. De demonstratie binnen het gemeentehuis is op een veilige manier door de politie beëindigd. De dienstverlening aan de inwoners is inmiddels hervat.

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 14 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21