Motorrijder te water aan de Kruisboog
Motorrijder te water aan de Kruisboog Politie Zeewolde

Politiezaken

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – Over de periode 18 februari tot en met 4 maart meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde de volgende zaken:

20/2: Winkeldiefstal aan de Gouwzee. Een 36-jarige vrouw bleek maar een gedeelte van haar boodschappen te hebben betaald. De verdachte, tevens bekend van diefstal elders in het land en zonder vaste woon- en verblijfplaats, is aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Ook kreeg zij een winkelverbod van een jaar opgelegd.

26/2: Op het Gildenveld zag een Zeewoldense automobilist door de laagstaande zon een 39-jarige fietsster uit Zeewolde over het hoofd. De fietsster kwam bij de aanrijding ten val. Door de lage snelheid was er sprake van gering letsel. Het slachtoffer is met een hoofdwond door de ambulance naar de huisartsenpost gebracht. Partijen gaven aan de schade onderling te regelen.

27/2: Op de Kruisboog ging rond 13.30 uur ging een 25-jarige motorrijder uit Maarssen onderuit. Hij kwam met zijn motor in het water terecht nadat hij komende uit de richting van de Gelderseweg de bocht had gemist. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel onderzocht, maar bleek geen letsel te hebben. De motor moest worden weggetakeld. Het Waterschap werd ingeseind voor onderzoek naar eventuele lekkage van olie/benzine uit de motor.

27/2: In de nacht van zaterdag op zondag werden hulpdiensten opgeroepen naar de Bloesemlaan voor een mogelijke caravanbrand. Ter plekke bleek het om een brand in de windmolen te gaan, ontstaan in het transformatorhuisje. Zo’n 100 liter koelingsolie vatte vlam alsook omliggende zaken als kratten en een schaftkeet. Bij elkaar veroorzaakte dat een enorme rookkolom en rode gloed. Ook kwamen woningen in de omgeving enkele uren zonder stroom te zitten.

1/3: Woninginbraak aan de Wielewaal. Bewoners hadden de schuifpui niet goed afgesloten waardoor een insluiper zijn gang kon gaan. Er werden diverse goederen weggenomen. Politie startte een buurtonderzoek . Op basis van camerabeelden werd het signalement van de dader achterhaald. Toen de politie de volgende middag naar de Raadhuisstraat ging voor melding van overlast herkenden zij de persoon van de camerabeelden. In overleg met officier van justitie kon de persoon, een 38-jarige Drontenaar, buiten heterdaad worden aangehouden. Hij zit nog vast.

1/3: Woningbrand aan de Dravik. De bewoner was rond 15.00 uur aan het werk op de eerste verdieping toen hij brandlucht rook en de rookmelder afging. Op zolder bleek een stekkerdoos vlam te hebben gevat. Door het snelle optreden van de brandweer kon de brand snel worden gedoofd. Het toont tevens het belang van brandmelders. In dit geval waren ze net een week eerder opgehangen.

Afbeelding
Man gewond na val te water van schip bij IJsseloog: KNRM Urk en kustwacht schieten te hulp 112 17 apr, 15:00
Afbeelding
Help de bij! Ingezonden Instagram 17 apr, 12:57
De voorronde van de Grote Verkeersquiz in Zeewolde werd gespeeld op 3 april
Urk winnaar van Grote Verkeersquiz Flevoland; Zeewolde wint spandoekenwedstrijd Ingezonden 17 apr, 12:52