Afbeelding
Politie Nederland

Politieberichten

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – In de periode van 26 november tot en met 10 december kwamen de volgende meldingen binnen bij de politie:

27-11: Vernieling auto door vuurwerk. Bewoners op het Noordereiland werden rond 21.00 uur opgeschrikt door een grote knal. Er bleek vuurwerk op de ruit van een auto tot ontploffing te zijn gebracht. De schade is aanzienlijk. Politie doet nader onderzoek.

28-11: Aanrijding tussen een vrachtauto en personenauto op de Gooiseweg. De 39-jarige bestuurder van de vrachtauto wilde keren bij de kruising Larserweg en zag daarbij de personenauto die naast hem reed over het hoofd. De personenauto kwam klem te zitten tussen de vrachtwagen en de vluchtheuvel. Beide bestuurders (uit Lelystad) kwamen met de schrik vrij.

29-11: Bij een melding over een vermoedelijke straatrace met zo’n 200 auto’s op de Fabricageweg op Trekkersveld III trof de politie daar een grote hoeveelheid, speciaal gepimpte, auto’s aan, afkomstig uit een grote regio. Bij het zien van de politie sloegen velen op de vlucht. Van een aantal heeft de politie het kenteken en ID gecontroleerd. Er zijn geen boetes uitgedeeld. De locatie is daarna meerdere keren in de surveillance meegenomen.

30-11: Ongeval bij een betonfabriek aan de Baardmeesweg. Een op spanning staande stalen kabel brak los en raakte een 53-jarige medewerker, die daardoor met zijn hoofd op een metalen kar terechtkwam. Het slachtoffer, dat enige tijd niet aanspreekbaar was, werd met een flinke hoofdwond door de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

6-12: Twee minderjarigen, 12 en 13 jaar, uit Zeewolde betrapt bij het stelen van vuurwerk aan de Baardmeesweg. Vanwege de jonge leeftijd heeft de politie de ouders laten komen. Gezien de tranen werd de ernst van de zaak de jongens al snel duidelijk. De gestolen waar, á 30 euro, werd ter plekke door de ouders vergoed.

9-12: Ongeval op de kruising Horsterweg-Spiekweg. Door de dikke mist zag een 38-jarige Nijkerker rond 6.45 uur de rotonde over het hoofd en kwam met zijn auto in het water terecht. Bij zijn lancering raakte hij de auto van een 36-jarige Amersfoorter die toevallig met pech op het fietspad stond. Ondanks dat het gelanceerde voertuig geheel onder water verdween kon de Nijkerker uit zijn auto komen. De ambulance die ter plekke kwam onderzocht beide mannen. Zij kwamen met de schrik vrij. De auto is uit het water getakeld.

- Politie en BOA voeren in december regelmatig meer en minder opvallende vuurwerkcontroles uit. In twee gevallen werden nitraten (in totaal 50 stuks) in beslag genomen. De bezitters ervan worden gehoord.

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56