Afbeelding
Politie Nederland

Politiezaken

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – In de periode van 29 oktober tot en met 12 november kwamen bij Politie Zeewolde de volgende meldingen binnen:

1/11: Op het bouwterrein van sporthal Het Baken zijn diverse vernielingen verricht. Van de sporthal werden onder meer gevelplaten getrokken en werd de brandkraan opengezet. Het bouwbedrijf heeft aangifte gedaan en er zijn camera’s geplaatst. De vernielers beseffen waarschijnlijk niet dat slechts een deel van het gebouw, in dit geval alleen het zwembad, gesloopt wordt. De sporthal wordt later nog gebruikt.

1/11: Aan de Mosroos werd een auto vernield. Getuigen zagen drie jongens over de auto rollen en door de tuinen rennen. Van de auto was een spiegel afgebroken. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek.

2/11: Een 17-jarige Zeewoldenaar besmeurde een politieauto met yoghurt. Dankzij een oplettende, passerende ambulancebroeder kon de jongen in de directe omgeving in zijn kraag worden gegrepen. De jongen kreeg een bekeuring en in het kader van het lik-op-stuk-beleid heeft hij de auto moeten wassen. Daarna werd hij overgedragen aan zijn ouders. Hij kon niet vertellen waarom hij het had gedaan.

4/11: Uit de Molenbuurt kwamen diverse meldingen van auto’s die bekrast waren. Inmiddels zijn er 12 aangiftes gedaan. De politie doet onderzoek. Teamchef Politie Zeewolde, Miklos Coumou, meldt dat er al resultaten zijn geboekt en hoopt de dader binnen afzienbare tijd aan te kunnen houden.

7/11: In de avond kwamen meldingen van geluidsoverlast en vuurwerk vanaf het eiland De Zegge. Beelden van een warmtecamera gaven aan dat er personen aanwezig waren. Met een brandweer/politieboot werd het eiland benaderd. Aanwezig waren drie inwoners uit Ermelo. Zij hadden een stereo-installatie mee die ze op een aggregaat hadden aangesloten. Tegen de mannen is een proces verbaal opgemaakt. De apparatuur is in beslag genomen.

8/11: Op de Larserweg kwam een 30-jarige motorrijder uit Apeldoorn om het leven. Hij kwam ten val bij een eenzijdig ongeluk. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar reanimatie mocht niet meer baten. De rijweg is enige tijd afgesloten geweest. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.