Afbeelding
Politie Nederland

Politiezaken

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE - Over de periode 7 tot 21 januari meldde Miklós Coumou van de politie Zeewolde tijdens het tweewekelijkse politie-persuur de volgende zaken:

10/1: Op de Sportlaan werd rond 02.20 uur een brommobiel aangehouden omdat deze nogal slingerend reed. De 17-jarige bestuurder, die nog maar zeven maanden zijn rijbewijs had, bleek bij alcoholcontrole ruim 5 keer de toegestane hoeveelheid alcoholpromillage te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

11/1: Op een bouwterrein aan de Schollevaarweg was een ongeval met een kiepwagen. Deze gleed van de rijplaat af waardoor de 42-jarige chauffeur uit Almere met zijn hoofd tegen het stuur klapte. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis maar werd door een collega naar huis gebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld van het ongeval.

14/1: Hulpdiensten rukten rond 16.00 uur uit naar de Landbouwweg voor een brand in een cabine van een vrachtwagen. De chauffeur- een 49 jarige Spanjaard, was waarschijnlijk vanwege het slechte weer, in zijn cabine een hapje eten aan het bereiden. Een gasfles was gaan lekken en explodeerde. De voorruit werd weggeblazen en er ontstond brand. Met dank aan het optreden van collega-chauffeurs en andere omstanders is erger voorkomen. De chauffeur is met ernstige brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Familie, werkgever en het Spaanse consulaat zijn op de hoogte gebracht.

15/1: Aan de Bosruiterweg kwam rond 22.30 uur een 36-jarige Zeewoldenaar in de greppel terecht. Een alcoholtest gaf aan dat de bestuurder, die niet gewond raakte, teveel gedronken had. Ook bleek hij niet verzekerd en geen geldig rijbewijs te hebben. Bij aanhouding weigerde de Zeewoldenaar tevens alle medewerking, waardoor hem een stevig proces-verbaal te wachten staat.

15-16/1 : In parkeergarage Ravelijn, dat in trek is bij hangjongeren, zijn behoorlijke vernielingen aangericht. TL-balken, brandmelders en borden werden van het plafond en wanden gerukt. Politie doet onderzoek. “We doen er alles aan om de daders te achterhalen”, aldus de politiechef. Burgemeester Gorter laat weten dat het om flinke schade gaat. “Alleen het schilderwerk is al 5000 euro.” Belangrijker nog is het (brand)gevaar dat het trekken aan de diverse bedrading en leidingen veroorzaakt. “Dit heeft namelijk ook consequenties voor de woningen boven de garage.” Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden opgeroepen dit te melden bij de politie of via Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

18/1: Een bewoner van de Eilandgracht werd rond 20.30 uur met de dood bedreigd door een 34-jarige Zeewoldenaar. Aan het incident is een conflict voorafgegaan. Toen de politie aankwam was de dader gevlogen. Een dag later werd hij alsnog aangehouden. In zijn auto werden diverse slagwapens gevonden. De verdachte zit vast.

Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09
Afbeelding
Bekijk hier het volledige programma van Sail Kampen 2024 Partnerbijdrages 26 mrt, 17:13
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 13): Zeewolde krijgt eigen brandweerkorps Algemeen 26 mrt, 16:04