Afbeelding
Rijksoverheid

Steekwapens ingeleverd tijdens Week van de Veiligheid

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE – Inwoners van Zeewolde kunnen in deze Week van de Veiligheid hun steekwapens anoniem inleveren. Als ze hun mes komen afleveren bij het politiebureau hoeven ze niet te vrezen voor een straf. De Week van de Veiligheid loopt nog tot 17 oktober.

“Er zijn al een aantal steekwapens ingeleverd op het politiebureau”, geeft politiechef Miklós Coumou aan. De steekwapens zijn lang niet altijd afkomstig van jongeren. “Zo kwam een oudere dame een mes brengen die ze had gevonden op haar zolder, dat nog van haar man is geweest.”

Het anoniem inleveren roept soms wat vragen op omdat het steekwapen binnen in het politiebureau afgegeven moet worden. Daar staat ook de speciale container waar de ingeleverde wapens in worden gedeponeerd. “Op die manier is er toezicht op wat er wordt ingeleverd. Je kunt het immers niet in een doos op straat zetten”, licht burgemeester Gorter de actie toe. “Maar bij inlevering wordt er tijdens de Week van de Veiligheid niks genoteerd en vindt er geen strafrechtelijk vervolg plaats.”

De landelijke inzamelactie is een van de pogingen om het messenbezit onder jongeren terug te dringen. Het aantal steekincidenten is in 2020 flink gestegen. In Zeewolde deed zich afgelopen september nog een ernstig steekincident voor.

Overige activiteiten
Bij een speurtocht kunnen kinderen de politie helpen om een vermissingszaak op te lossen. De burgemeester is vermist en de politie is op zoek naar aanwijzingen. Een deelnameformulier is op te halen bij de receptie van het gemeentehuis. De aanwijzingen zijn tot en met vrijdag 15 oktober in het centrum te vinden.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen via een escaperoom kennismaken met het wereldje van snel (fout) geld verdienen. 

Weekmarkt
Op vrijdag 15 oktober staan de wijkagent, brandweer, BOA en de stagiaire afdeling veiligheid van de gemeente op de weekmarkt in Zeewolde. Zij gaan graag met inwoners in gesprek en hebben veel informatie mee. Bij de kraam is tevens een QR-code te vinden waarmee de enquête over veiligheidsbeleving in Zeewolde is in te vullen.

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56