Afbeelding
Foto: VvE Ravelijn

Tweede brandstichting in garage in twee maanden

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE - De ondergrondse parkeergarage het Ravelijn is woensdagavond 22 februari het doelwit geweest van brandstichting. 

Dat is al de tweede keer in twee maanden tijd. In januari hebben de bewoners van het gelijknamige appartementencomplex ook al aangifte gedaan voor brandstichting. 

Bij het recente incident op woensdagavond 22 februari hebben de brandstichters een rookmelder in de brand gestoken. Hierop gingen alle alarmen af en werkte de lift niet meer. De brandweer en politie kwam ter plekke. De mogelijke daders waren al vertrokken, vermoedelijk geschrokken door het alarm. Op de buizen werden dozen met lucifers gevonden, ook werd er nog meer brandbaar materiaal aangetroffen in de garage. De bewoners zijn enorm geschrokken. “Gelukkig is de brand niet in de bedrading van het systeem geslagen anders had het heel anders af kunnen lopen. Het geeft een heel onveilig gevoel.” Ook de winkeliers erboven maken zich zorgen. “Dit wordt nu echt gevaarlijk.” 

De bewoners pleitten al jaren om de ondergrondse parkeergarage van 22.00 tot 06.00 uur af te sluiten. “Net zoals het vroeger was.”  Volgens de bewoners geven ook de politie en brandweer aan dat het veiliger zou zijn om de garage ‘s avonds en ‘s nachts dicht te doen. 

Sinds de 24/7 openstelling van de parkeergarage ervaren de bewoners toenemende overlast. De gemeente beloofde de bewoners bij herhaling dat zij met oplossingen zou komen. In september liet de gemeente in een reactie weten bezig te zijn met het schrijven van een advies voor het college. Onlangs gaf zij aan dat “de opties wel bekend zijn, maar dat het plan van aanpak nog uitgewerkt moet worden.”

Afbeelding
Afbeelding
Foto: VvE Ravelijn