Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Voertuigbrand en kettingbotsing op de Gooiseweg

Politie

ZEEWOLDE - Hulpdiensten zijn recentelijk twee keer uitgerukt naar incidenten op de Gooiseweg. Dit meldde Arjen Jongejan van de politie Zeewolde tijdens het tweewekelijkse politie persuur op donderdag 26 oktober. 

Op 14 oktober betrof het een voertuigbrand dichtbij het Shell-station. Omstreeks 15.00 uur rukte de brandweer uit. De brand was ontstaan onder een tractor die op dat moment maaiwerkzaamheden uitvoerde. Dankzij de snelle reactie van de bestuurder, die een brandblusser gebruikte, werd erger voorkomen. De brandweer hoefde enkel na te blussen. Wonderwel deed de tractor het nog en kon de bestuurder met de tractor zijn weg vervolgen.

Een week later, op 21 oktober, vond er een kettingbotsing plaats rond 21.00 uur ter hoogte van de Ganzenweg en Larserweg. Weggebruikers moeten daar al enige tijd rekening houden met wegwerkzaamheden. De botsing ontstond toen een auto moest remmen. In totaal waren er 25 voertuigen bij de botsing betrokken. De schade liep uiteen van een paar krassen tot auto’s die niet meer konden rijden. Vier auto’s moesten worden afgesleept. Een volgeladen vrachtwagen belandde door een uitwijkmanoeuvre in de berm. Met zwaar bergingsmaterieel is de vrachtwagen weer losgetrokken. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31