Afbeelding
CU Zeewolde

CU Zeewolde bevraagt college over inclusieve samenleving

Politiek

ZEEWOLDE – Het VN verdrag Handicap verplicht gemeenten een actieplan op te stellen dat bijdraagt aan een inclusieve samenleving. De VNG heeft als ondersteuning een agenda en een routekaart opgesteld om gemeenten hierbij te helpen. Veel gemeenten in Nederland maken hier gebruik van. Zeewolde echter (nog) niet. Daarover worden door de lokale fractie van de ChristenUnie de volgende ex-artikel 36-vragen gesteld aan het college:

Ziet het college de meerwaarde om mensen met een beperking mee te laten doen in ons dorp?

Ziet het college de meerwaarde om de inclusiviteit in Zeewolde goed in kaart te brengen zodat obstakels voor mensen met een beperking weggenomen kunnen worden? Hoe toont zich dat?

De Inclusie Agenda van de VNG biedt houvast voor een integrale aanpak om een plan op te stellen op het gebied van onderwijs en ontwikkeling, thuis, werk en inkomen, vervoer, welzijn en gezondheid en ondersteuning. Waarom maakt Zeewolde daar (nog) geen gebruik van? Welk (eventueel) ander plan hanteert Zeewolde?

De ChristenUnie vindt het van belang dat mensen met een beperking betrokken worden bij de start, ontwikkeling en uitvoering van het proces om tot een inclusieve(re) samenleving te komen. Communicatie met de doelgroep is essentieel.

Onderschrijft u dat? Hoe betrekt u mensen met een beperking bij de inclusieve samenleving in Zeewolde?

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56