Doe mee met de gratis cursus ‘Politiek Actief’

Politiek

ZEEWOLDE - Vraag jij je weleens af hoe beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denk je wel eens dat jij dat beter zou kunnen? Of wil je iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan de cursus Politiek Actief en ontdek het! Wie weet ben je hierna wel zó geïnspireerd, dat je zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Deze zijn op 17 mei, 1 juni en 15 juni in The Lux in Zeewolde van 19.30 tot 21.30 uur.

Naast het vergroten van kennis, versterken de deelnemers hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten en interactieve werkvormen. Gastdocenten geven presentaties en de deelnemers ontmoeten politici en bestuurders uit de gemeente Zeewolde om ervaringen uit de praktijk te horen.

Programma 
De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten.

Bijeenkomst 1: Kennismaken met de politiek en verbeteringen voor Zeewolde Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is daarin de plaats van de gemeente? - Verkiezingen / politieke partijen - Interactief: wat kan er verbeterd worden in Zeewolde en hoe maak je dit waar?

Bijeenkomst 2: De gemeente Hoe werkt de gemeente? - De besluitvorming binnen de gemeente - Gastspreker: jong gemeenteraadslid

Bijeenkomst 3: Speeddaten met politieke partijen - Debatteren

Gratis deelname
Maximaal 25 personen kunnen aan deze cursus meedoen. Deelname is gratis, maar deelnemers worden wel gevraagd om alle drie avonden te komen. Zet de data dus meteen in je agenda als jij je hebt aangemeld.

Aanmelden 
Ben jij tussen de 16 en 30 jaar? En wil je graag meer weten over de politiek? Of heb je de ambitie om politiek actief te worden? Meld je dan aan via griffie@zeewolde.nl!