Afbeelding
Eigen foto

17 Jongeren op de kieslijsten van het CDA in Flevoland

· leestijd 1 minuut Politiek

FLEVOLAND - De CDA-afdelingen in Flevoland hebben op 14, 15 en 16 maart, gezamenlijk, maar liefst 17 jongerenkandidaten verkiesbaar. “Daarmee laten we zien dat verjonging belangrijk én mogelijk is.”

“Dat jongeren de toekomst zijn, is duidelijk. Daarom is het extra mooi om te zien dat er zoveel jongeren meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen vanuit het CDA”, meldt de partij. “Op deze manier krijgen jongeren daadwerkelijk een kans om bij te kunnen dragen aan de toekomst. Het CDA wil jongeren stimuleren en laten zien dat het belangrijk is om mee te doen. De bijdrage van de jongeren die wij zien binnen het CDA, is breed. In iedere gemeente kan er gestemd worden op tenminste één jongere kandidaat van het CDA. De kandidaten zetten zich in om de stemmen van de jongeren vanuit het politieke midden te laten horen.”

Het CDA vindt het mooi om te zien waar de jongeren zich voor willen inzetten. Zo wil Jurjen van der Wal uit de Noordoostpolder zich onder andere inzetten voor de Lelylijn en de belangen van jongeren: ‘Goede verbindingen zijn van groot belang voor onze gemeente, daarnaast wil ik jongeren graag een stem geven in de raad.’ Ook is er een grote vertegenwoordiging binnen Urk door de jongerenkandidaten die zich onder andere willen inzetten voor Urker ondernemers en de Urkers cultuur. Marcelle van der Sloot is daar één van: ‘Er moet beleid en ruimte gemaakt worden zodat horecaondernemers een kans krijgen om aantrekkelijke en bereikbare gelegenheden te creëren voor onze jongeren’. De diversheid om te stemmen is groot. Joël Graanoogst uit Lelystad doet ook mee: ‘Jongeren verdienen een kansrijke start en een betaalbaar huis in Lelystad’.