Afbeelding
Foto: Waterschap Zuiderzeeland

Drie Zeewoldenaren gekozen in waterschap

Politiek

FLEVOLAND – Ook in het waterschap Zuiderzeeland is BBB de grootste geworden, in dit geval wel samen met Water, Wonen en Natuur. De partijen behaalden allebei zes zetels.

Dijkgraaf Hetty Klavers maakte donderdagmiddag de uitslag van de waterschapsverkiezingen bekend. Er brachten in totaal 161.270 inwoners uit Flevoland hun stemmen uit voor het waterschap, wat neerkomt op een opkomst van 47,3 procent. Opvallend is dat het opkomstpercentage net iets lager lag dan vier jaar geleden, terwijl het bij de provincie juist iets hoger lager. Bij het waterschap Zuiderzeeland deden acht partijen aan de verkiezingen mee. Er worden 21 zetels verdeeld.

In de voorlopige uitslag haalt BBB (lijst 8) zes zetels. Water, Wonen en Natuur (lijst 1) komt eveneens op zes. Er zijn drie partijen met elk twee zetels: ChristenUnie-SGP (lijst 2), VVD (lijst 3) en AWP voor water, klimaat en natuur (lijst 6). Belang van Nederland (lijst 7), 50PLUS (lijst 4) en CDA (lijst 5) halen in de voorlopige uitslag elk één zetel. 

Zoals het er nu naar uitziet, krijgen er daardoor drie Zeewoldenaren een plaats in de algemene vergadering van het waterschap: Peters Hilgers, Walter Kempenaar en Paul Glijnis (alle drie namens BBB).

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52