Afbeelding
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Wrakkenpalen zijn toe aan vernieuwing

Provincie Instagram

FLEVOLAND - De wijdverspreide blauw-witte wrakkenpalen met rode scheepjes zijn een vaste waarde in het landschap van Flevoland geworden. De palen, langs akkers of weilanden geplaatst, maken een deel van de geschiedenis van Flevoland zichtbaar. Toen de palen bijna twintig jaar geleden zijn neergezet, was het de bedoeling voor slechts enkele jaren. Maar ze bleven! Na al die jaren is de staat van veel palen slecht en daar wil Landschapsbeheer graag wat aan doen. 

“Veel scheepjes zijn gaan roesten of zijn verdwenen. Er is een nieuw robuust ontwerp gemaakt voor de scheepjes die daardoor langer meegaan”, meldt landschapsbeheer Flevoland, die inmiddels is begonnen om de scheepjes te vervangen en waar nodig ook de palen te vernieuwen. Alle eigenaren van de huidige en ook van verdwenen palen wordt gevraagd of ze mee willen doen.

Paaltjes melden

Staat (of stond) er een paal bij u op het erf of op uw grond? Landschapsbeheer wil graag weten of het scheepje en/of paal toe is aan vervanging. Dit kan eenvoudig door de korte vragenlijst in te vullen: bit.ly/wrakkenpalen. Hier kunt u ook aangeven of u het scheepje zelf wilt vervangen of dat medewerkers van Landschapsbeheer u daarbij moeten helpen. Aan het vervangen van de scheepswrakpaal en het scheepje zijn geen kosten verbonden.

Landschapsbeheer Flevoland waardeert het als mensen gehoor geven aan deze vervangingsactie. “Hiermee levert u een belangrijke bijdrage aan het zichtbaar maken van de geschiedenis van Flevoland.”

Contact voor vragen over het vervangen van de scheepswrakpalen: Harold Boer van Landschapsbeheer Flevoland via 0320-294939 of boer@landschapsbeheer.net.