VV Zeewolde ook tegen AGOVV met lege handen

· leestijd 2 minuten Sport

APELDOORN / ZEEWOLDE - Het wil het eerste elftal van VV Zeewolde dit seizoen maar niet lukken een wedstrijd winnend af te sluiten. Ook zaterdagmiddag 12 oktober ging het mis in Apeldoorn tegen het plaatselijke AGOVV. Grote delen van de wedstrijd hadden de polderboys het betere van het spel, twee doelpunten van de thuisploeg in de slotfase deden de formatie van Peter Epe toch weer de das om.

AGOVV en Zeewolde konden de punten zaterdagmiddag beide heel goed gebruiken. De thuisploeg had tot nu toe dit seizoen één wedstrijd gewonnen en twee keer verloren, de gasten één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. De eerste kans van de middag was in ieder geval voor Zeewolde. Martijn van Heesbeen was na één minuut echter net niet scherp genoeg en zag hoe zijn inzet nog tot corner kon worden verwerkt. De eerste helft bleef voor Zeewolde. Met name Jesper Tinga en Ali Akachar waren dreigend aanwezig, al konden ook zij het de verdediging van AGOVV uiteindelijk niet echt moeilijk maken. Na een half uur leek Zeewolde op 0-1 te komen. Ronald Hoek werkte een vrije trap van Reinier Joustra net als een week eerder tegen Sportclub Teuge in het doel, maar scheidsrechter Paul van Koolwijk keurde de treffer af omdat Van Heesbeen actief aan het spel zou hebben deelgenomen.

Ook na rust bleef Zeewolde aanvankelijk de betere ploeg. In de 55e minuut schoot Tinga op de paal en wist Akachar de rebound niet achter de voor het eerst dit seizoen spelende VVOG-goalie Mick Pleket te krijgen. Het spel ging nu veel meer op en neer. In de 61e minuut ontsnapte Zeewolde aan een achterstand, even later lukte het Akachar aan de andere kant net niet een fraaie solo doeltreffend af te ronden. Gaandeweg de tweede helft was het beste er bij Zeewolde wel af. De thuisploeg ging er meer in geloven en kwam in de 78e minuut op voorspong. Het was Lars Hoekman die een strakke voorzet van Armon Veeneman met enig geluk via de paal binnenkopte: 1-0. Trainer Epe trachtte het tij nog te keren door in de 85e minuut Pieter Blom als extra aanvaller in te zetten, maar daardoor werden de ruimtes achterin bij Zeewolde ook groter. AGOVV profiteerde twee minuten later via een snelle uitval. Julius Wille zette van links voor, waarna Moreno Schoenmakers Zeewolde-doelman Romero Butz kansloos liet: 2-0. Zeewolde probeerde het daarna nog wel, maar de thuisploeg liet zich de kaas niet meer van het brood eten.

Zaterdag 19 oktober ontvangt VV Zeewolde Blauw-Geel ’55 uit Ede, dat afgelopen zaterdag met 4-1 te sterk was voor hekkensluiter Rood Wit ’58 uit Putten.

Spelers Zeewolde: Romero Butz, Luke Zwagerman, Maurizio Sleurink, Denilson Ramazan, Ronald Hoek, Hessel Korthuis, Niels van Moolenbroek (85. Pieter Blom), Reinier Joustra, Ali Akachar, Martijn van Heesbeen en Jesper Tinga.

Uitslagen 3e klasse B district Oost Zaterdag, 12 oktober 2019: Advendo ’57-SV Otterlo 2-4; AGOVV-VV Zeewolde 2-0; Blauw Geel ’55-Rood Wit ’58 4-1; SC Hoevelaken-Zwart-Wit ’63 2-2; SKV-VV Stroe 1-2; Sportclub Teuge-VVOP 0-4; VV Veenendaal-Terschuurse Boys 1-1. Stand: 1. Stroe 4-12 (10-5), 2. VVOP 4-10 (11-4), 3. Terschuurse Boys 4-10 (9-3), 4. SV Otterlo 4-10 (11-6), 5. Blauw Geel ’55 4-9 (14-5), 6. SC Hoevelaken 4-7 (11-7), 7. AGOVV 4-6 (8-9), 8. Sportclub Teuge 4-4 (7-15), 9. Zwart-Wit ’63 4-2 (4-6), 10. VV Veenendaal 4-2 (4-7), 11. SKV 4-2 (2-5), 12. Advendo ’57 4-2 (4-10), 13. VV Zeewolde 4-1 (5-10), 14. Rood Wit ’58 4-0 (3-11).