Afbeelding

Bekers, medailles en zelfs waarderingsspeld op Sportgala 2019

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE - Op het Zeewolder Sportgala 2019 werd zaterdagavond 18 januari in woord en beeld teruggekeken op het afgelopen sportjaar. Daarbij werden in diverse categorieën titels uitgedeeld aan de meest opvallende sporters. Het dweilorkest De Útlopers uit Sneek maakte er in de grote zaal van The Lux helemaal een feestelijke avond van. Het Sportgala werd gepresenteerd door Stan Stokvis, waarbij René van Schajik optrad als een soort sidekick.

Extra verrassing

Op het Sportgala werd Alex van Suffelen (43) uitgeroepen tot ‘Sportman van het jaar 2019’. Daarmee prolongeerde hij zijn titel uit 2018. Alex werd in 2019 Nederlands -, Europees – en zelfs Wereldkampioen karate. Burgemeester Gerrit Jan Gorter had nog iets extra’s meegebracht voor de hoogst presterende sportman van 2019. Hij speldde hem de gemeentelijke waarderingsspeld op en overhandigde hem tevens de bijbehorende oorkonde. Het college van B en W wilde daarmee zijn waardering uitspreken van Alex’ grote inzet voor de jeugd. De Zeewolder sportman leert (probleem)jongeren zich op een sportieve wijze te uiten en dat verdiende volgens Gorter dan ook extra waardering. De atleten Ludger Stuijt en Youri Fransen waren de andere twee genomineerde sportmannen. De voetbalster Kirsten van de Westeringh (18) kreeg de titel ‘Sportvrouw’ toebedeeld. Kirsten komt sinds de zomer van 2018 uit voor de vrouwen van Ajax. Ze heeft er nog geen basisplaats, maar maakt regelmatig ‘minuten’ in zowel de eredivisie als de Champions League. Ze was basisspeelster in het Nederlands elftal O19 bij het EK 2019. In 22 jeugdinterlands kwam zij tot 17 doelpunten. Vanwege wedstrijdverplichtingen kon Kirsten zaterdagavond zelf niet aanwezig zijn, maar via een opgenomen filmpje liet ze al wel vast weten zeer blij te zijn met de onderscheiding. Daarbij vergat ze niet VV Zeewolde te bedanken, de vereniging waar zij het voetballen had geleerd. De andere genomineerde sportvrouwen waren Mabel Korporaal (atletiek) en Sylvia Steijger (paardrijden).

Oude bekende

Het ‘Sporttalent van het jaar’ was een ‘oude bekende’ op het Sportgala. De turner Bryan Vis (13), die in 2019 een zilveren medaille behaalde op het jeugd-NK, werd door de jury verkozen boven Jenson de Leeuw (karten) en Annika Wedekind (turnen). Het Zeewally jeugdteam O15 (badminton), bestaande uit de tweeling Lucas en Julia van Maanen, Mathilde Assies, Boaz van Buul en Charita Beltman, werd in 2019 in Zutphen Nederlands kampioen O15 gemixt. Die glansrijke prestatie zorgde zaterdagavond voor de titel ‘Sportploeg junioren’. De andere twee genomineerde ploegen waren VV Zeewolde MO17 (voetbal) en HCZ meisjes C1 (hockey). Het Street Fishingteam Zeewolde (hengelsport) werd zaterdagavond uitgeroepen tot ‘Sportploeg senioren’. De hengelsporters behaalden in 2019 diverse landelijke podiumplaatsen. De kers op de taart was echter toch wel de eerste plaats op het NK Streetfishing op 23 december. Sportprestaties tegen elkaar afwegen is vaak appels met peren vergelijken. HCZ MA1 (hockey) werd seizoen 2018-2019 bijvoorbeeld zaalkampioen in de tweede klasse en het eerste elftal van voetbalvereniging Zeewolde kampioen in de vierde klasse, bij hen bleef het voor 2019 bij een nominatie. Hengelsporter Anton Sterenberg werd bij het Sportgala gehuldigd als ‘Vrijwilliger van het jaar’. Anton is al meer dan tien jaar wedstrijdleider en is bij HSV Ons Stekkie een soort manusje van alles. De ‘Inspiratieprijs’ ging naar de organisatie van ‘Grenzeloos bewegen’. Iedereen die net iets meer hulp en aandacht nodig heeft om te gaan sporten of bewegen, is bij ‘Grenzeloos bewegen’ aan het juiste adres. Ook voor mensen met een beperking is er zodoende sport- en beweegaanbod. Sybrigje Westerhof, Mabel Korporaal en Michelle Volk namen de prijs zaterdagavond in ontvangst.

Geoliede machine

Burgemeester Gerrit Jan Gorter mocht bij de twee laatstgenoemde categorieën de bijbehorende beker uitreiken. Sportwethouder Ewout Suithoff deed dat bij de categorieën, waarbij er titels moesten worden verdeeld. De wethouder had zich goed ingelezen en had ook voor de ‘verliezers’ (maar uiteraard was dat niemand) een passend woordje klaar. Ten slotte verdienen ook presentator Stan Stokvis en de overige bestuursleden van Stichting Sportgala Zeewolde een grote pluim. Zo’n geoliede machine zou je elke organisatie wensen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56