Teleurstellend begin VV Zeewolde tweede seizoenshelft

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE - Het eerste elftal van VV Zeewolde is de tweede seizoenshelft zaterdagmiddag 25 januari begonnen met een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen het laag geklasseerde Rood Wit ’58. De doelpunten werden voor de rust reeds gemaakt. De gasten uit Putten voetbalden volop mee, de formatie van Peter Epe verdiende in die zin ook niet veel meer dan het ene punt.

Jan Struijk was zaterdagmiddag een opvallende naam in de basisopstelling van Zeewolde. De 29-jarige rechtsbuiten kwam eerder uit voor Veensche Boys, DOVO en Sparta Nijkerk. In de openingsfase werden er over en weer veel fouten gemaakt, geen van beide ploegen kwam echt aan voetballen toe. Het was daarom bijna uit het niets dat Zeewolde in de 13e minuut op voorsprong kwam. De treffer was er niet minder fraai om. Een schitterende knal van Denilçon Ramazan verdween via de onderkant van de lat in het vijandelijke doel: 1-0. De thuisploeg ging daarna beter voetballen, maar verloor de grip op de wedstrijd ook al snel weer. In de 23e minuut ontsnapte Zeewolde aan de 1-1. Marcel van Nieuwenhuizen was doelman Romero Butz al voorbij, maar speelde daarbij de bal te ver naar buiten en zag zijn inzet vervolgens in het zijnet belanden. Drie minuten later was het wel raak. Butz was eerder bij de bal dan Van Nieuwenhuizen, maar Wijnand van Pijlen wist hem vervolgens met een schitterende lob te verschalken: 1-1. De thuisploeg was in de eerste helft nog een paar maal gevaarlijk vanuit dode spelsituaties. Zo kreeg Ronald Hoek enkele kopkansen uit corners van Reinier Joustra, maar steeds vond hij doelman René van Hemel op zijn weg.

Trainer Epe bracht direct na rust Ruben Stoelhorst in het veld voor Jonne Houtstra. Ook in het tweede bedrijf was Zeewolde meer in balbezit, maar de gasten bleven loeren op een counter en waardoor daardoor gevaarlijker dan de thuisploeg. Ook het inbrengen een kwartier voor tijd van Pieter Blom voor Ali Akachar deed de wedstrijd niet meer kantelen. Het bleef uiteindelijk zodoende 1-1. Voor Zeewolde was dat nog het meest teleurstellend, maar Rood Wit schoot er gezien de stand op de ranglijst eveneens iets mee op.

Denilçon Ramazan werd uitgeroepen tot man of the match.

Zaterdag 1 februari zullen de polderboys uit een ander vaatje moeten tappen. Dan wacht de lastige uitwedstrijd tegen Terschuurse Boys. De heenwedstrijd in Zeewolde ging verloren, mede doordat Gerben Hilgers, de Zeewolder goalie van de ploeg uit Terschuur, een strafschop pakte.

Opstelling Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau, Julia de Roder, Maurizio Sleurink, Ronald Hoek, Ali Akachar (75. Pieter Blom), Denilçon Ramazan, Reinier Joustra, Jan Struijk, Niels van Moolenbroek en Jonne Houtstra (46. Ruben Stoelhorst).

Uitslagen 3e klasse B district Oost Zaterdag, 25 januari 2020: Advendo ’57-Sportclub Teuge 5-2; AGOVV-VV Stroe 2-4; Blauw Geel ’55-SKV 2-0; SC Hoevelaken-VV Veenendaal 2-0; SV Otterlo-Terschuurse Boys 3-0; VV Zeewolde-Rood Wit ’58 1-1; Zwart-Wit ’63-VVOP 1-1. Stand: 1. VVOP 13-25 (29-18), 2. Blauw Geel ’55 13-23 (31-19), 3. Zwart-Wit ’63 13-23 (24-12), 4. Terschuurse Boys 13-23 (22-17), 5. SV Otterlo 13-22 (35-22), 6. VV Stroe 13-21 (30-29), 7. VV Veenendaal 13-20 (25-17), 8. SC Hoevelaken 13-19 (24-22), 9. SKV 13-17 (21-18), 10. VV Zeewolde 13-17 (16-16), 11. AGOVV 13-17 (35-41), 12. Rood Wit ’58 13-10 (19-31), 13. Advendo ’57 13-9 (16-30), 14. Sportclub Teuge 13-4 (14-49).

Dauwtrappen met IVN: een belevenis voor vroege vogels Algemeen 2 mei, 09:56
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 2 mei, 09:56
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 2 mei, 09:53