Afbeelding

Turnsters in de prijzen

· leestijd 1 minuut Sport

EDE / ZEEWOLDE - Vijf turnsters van gymnastiekvereniging De Zeesterren deden zaterdag 18 januari mee aan de eerste plaatsingswedstrijd toestelturnen in Ede in de 5e divisie. Zij turnden een vierkamp op de onderdelen sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. De wedstrijd verliep over het algemeen erg goed.

Bij de allerjongsten deden Milou Steffen en Liv Goedhart mee in de categorie instap (geboren in 2011). Zij leken niet gehinderd te worden door zenuwen en turnden zeker en netjes al hun oefeningen inclusief een aantal bonusonderdelen. Milou werd 1e op vloer en 3e op brug. Zij behaalde een puntentotaal van maar liefst 55.025 en eindigde hiermee verdiend op de 1e plaats in het algemene klassement. Liv werd 2e op de onderdelen sprong en brug en 3e op balk. Haar puntentotaal van 54.625 was ruim voldoende voor een mooie 2e plaats in het klassement.

In de categorie pupil-1 (geboren in 2010) turnden Lissy de Valk en Hayfa Zubair ook erg netjes. Voor Lissy resulteerde dit in een 2e plaats op de onderdelen balk en vloer en een 3e plaats op brug. Met een puntentotaal van 53.175 was het brons voor haar. Hayfa had wat pech op balk maar turnde verder nette oefeningen. Zij behaalde in totaal 47.850 punten en viel helaas niet in de prijzen.

Bij de pupillen-2 (geboren in 2009) kwam Evie de Leeuw in actie. Ook zij was in goede vorm. Bij balk had zij helaas een val aan het begin van haar oefening, maar zij maakte hierna haar oefening verder nagenoeg foutloos af en werd alsnog 2e op dit onderdeel. Met een puntentotaal van 51.625 werd zij 2e in het klassement van haar categorie. “Een wedstrijd waar deze dames tevreden kunnen terugkijken”, aldus de organisatie. Op 28 maart turnen de dames hun tweede plaatsingswedstrijd, ook weer in Ede. Voor vier van deze vijf dames is een finale plaats al haast een zekerheid. Informatie: www.zeesterren.nl