Onder vlnr: Mila en Jennifer Blom
Onder vlnr: Mila en Jennifer Blom

Prijs voor turnzusjes Hannah en Eunice

· leestijd 1 minuut Sport

BEEKBERGEN / ZEEWOLDE - Twaalf turnsters van de selectiegroepen van GV De Zeesterren turnden op zaterdag 1 februari hun tweede plaatsingswedstrijd in het Turncentrum van de KNGU in Beekbergen. Deze dames turnen in totaal drie plaatsingswedstrijden, waarvan de beste twee tellen. Zij kunnen zich hiermee plaatsen voor de regionale kampioenschappen van Gelderland.

Jennifer Blom en Mila van Opijnen (geboren in 2011) turnden hun oefeningen weer behoorlijk netjes. Jennifer behaalde de tweede plaats op sprong en kwam net 0,125 punten te kort om in het algemene klassement op het podium te eindigen. Met een puntentotaal van 51.950 werd zij vierde. Mila had helaas een val van balk, wat haar ruim een hele punt kostte. Ze behaalde op brug de derde plaats. Met in totaal 51.825 punten werd zij zesde. De verschillen waren heel erg klein in de bovenste regionen.

Bij de pupillen 2 D1 (geboren in 2009) kon Jennifer Nomen in verband met ziekte helaas niet meedoen. Wel kwamen Hannah van ‘t Wout, Ayana Hofman en Annika Wedekind in actie. Voor Hannah verliep de wedstrijd wel heel erg voorspoedig. Zij werd eerste op brug en tweede op balk en vloer. Uiteindelijk werden er in totaal voor haar 51.100 punten genoteerd en mocht zij blij verrast en dik verdiend op de eerste plaats van het podium plaats nemen. Ayana werd op brug gedeeld eerste, samen met Hannah, en eerste op vloer en derde op balk. Voor haar werden 50.050 punten genoteerd. Hiermee kwam zij op de vierde plaats uit, slechts 0,150 verwijderd van eremetaal. Annika behaalde 46.725 punten en werd gedeeld negende.

Bij de jeugd 2 (geboren in 2007) was ook Eunice van ’t Wout, net als zusje Hannah eerder op de dag, in goede vorm. Met flair turnde zij haar nieuwe vloeroefening, waarvoor zij verdiend de hoogste score haalde. Ook op sprong was zij eerste. Met een puntentotaal 43.650 van eindigde zij heel knap op de tweede plaats.

Bij de junioren (geboren in 2005 en 2006) waren maar liefst vier Zeewolder turnsters aan de beurt.Constance Riksen werd eerste op sprong, uiteindelijk behaalde zij de zesde plaats met 43.000 punten. Kate van der Flier werd elfde met 41.600 punten. Met een puntentotaal van 40.900 werd Celina Lange dertiende en tenslotte eindigde Jeanine Bos, net terug na een elleboogblessure, met 36.250 punten op de 27e plaats.

Verena Kraak en Joek Vendrig turnden bij de senioren (geboren in 2004 en eerder). Verena werd met haar mooie sprong knap derde, met haar puntentotaal van 38.250 kwam ze op de zestiende plaats uit. Joek was vooral op balk in vorm en turnde deze oefening mooi strak zonder noemenswaardige fouten, dit leverde haar de derde plaats op dit toestel op. Met 38.100 punten werd zij zeventiende.

Al deze dames komen opnieuw in actie bij hun derde plaatsingswedstrijd op 7 maart, opnieuw in Beekbergen. Info: www.zeesterren.nl

Afbeelding