Archieffoto TVZ
Archieffoto TVZ

Pareltriathlon Zeewolde gaat door!

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Het was even spannend, maar de TVZ Parel triathlon Zeewolde 2020 gaat gewoon door. Wel worden er op de nieuwe datum van zondag 13 september enkele aanpassingen aan het format gedaan: één van de belangrijkste aanpassingen is de startprocedure waarbij elke minuut vijf zwemmers starten aan hun triathlon. De Parel triathlon bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Laagdrempelig om mensen uit Zeewolde en omgeving kennis te laten maken met de sport.

Alleen individuele sporters

Normaal gesproken doen er bij de Parel triathlon ook duo’s en trio’s mee, maar in de 2020 editie is dat niet mogelijk. Het totale aantal deelnemers ligt hoger dan in andere jaren. Dit is mogelijk omdat er een ochtend en middagsessie plaatsvindt. Hierin starten telkens zestig sporters. Voor deze wedstrijdvorm is gekozen omdat de organisatie verwacht dat er veel belangstelling zal zijn om deel te nemen aan de Parel. Toch is de externe inschrijving pas laat opengegaan. De wedstrijdcommissie, bestaande uit Michael Sleijster, Hans Oldehengel, Gerard Jan Kramer en Bas Horcher hebben daar heel bewust voor gekozen: “We hebben de TVZ-leden eerst de kans gegeven om zich aan te melden”, zo licht Sleijster toe.

Strenge corona-regels

De Parel maakt geen onderdeel uit van het programma dat de Nederlandse triathlonbond (NTB) aanbiedt. Er zijn dan ook geen bondsjuryleden aanwezig, maar dat betekent niet dat er geen controles zullen zijn. Sleijster: “Wij zetten extra vrijwilligers en professionele verkeersbegeleiders in om de afstandsregels (volgens de RIVM-norm, red.) te waarborgen. Tijdens het fietsen zorgen motorrijders ervoor dat fietsers niet achter elkaar gaan fietsen. Dit zogeheten ‘stayeren’ mag bij onze wedstrijd sowieso niet, maar vanwege de COVID-19 maatregelen is inhalen dit jaar ook echt inhalen.”

Samenwerking gemeente

De wedstrijdcommissie prijst de gemeente Zeewolde voor het meedenken in oplossingen. “Zodra de coronaversoepelingen werden aangekondigd hebben we contact gezocht met de gemeente Zeewolde. Ons plan van aanpak werd binnen een dag goedgekeurd, waardoor de voorbereiding op de editie van 13 september in een stroomversnelling zijn gekomen. Dit tot blijdschap en opluchting van onze leden en triathlonliefhebbers uit de wijde omtrek”, zo vertelt Sleijster enthousiast.

Doos chocola!

De Parel triathlon is actief bezig zijn, plezier maken en natuurlijk de eeuwige roem van een fraaie sportprestatie. De hoofdprijs? Een doos chocola! “De gebruikelijke doos chocola wordt wel uitgereikt, maar dan niet tijdens een ceremonie”, aldus Sleijster. “We overhandigen deze lekkernij dit keer persoonlijk aan de winnaar(s). Fun staat voorop!”

Inschrijven

Voor de middag serie zijn nog enkele startplekken beschikbaar. Inschrijven kan via tvz-zeewolde.nl onder het deel ‘wedstrijden/evenementen’, maar op=op!

 Archieffoto TVZ