Afbeelding
Sporlab

Halve marathon van Nunspeet gaat niet door

Sport

NUNSPEET/ZEEWOLDE - Dit jaar wederom geen halve marathon van Nunspeet, gepland op zaterdag 27 maart, vanwege de coronaperikelen. Dat meldt Loopsport2000, het bedrijf van Alie en Henk Mentink uit Zeewolde, die deze loop organiseert. 

Dit groei-evenement staat al voor het 2e jaar stil . Of de Wallenloop in Elburg zijn 51ste editie gaat beleven is nog onzeker. De trainingen bij Loopgroep2000 in Nunspeet, Lelystad en Zeewolde hopen op korte termijn, medio maart, wel weer door te kunnen gaan, natuurlijk afhankelijk van de maatregelen. Op de website van loopgroep2000 staan ook de data voor de beginnerscursussen hardlopen als het weer kan. “Want alleen of met z’n tweeën mag je blijven hardlopen.” 

“Wij hopen dat de evenementen zoals de Wiekenloop in Hulshorst (donderdag 19 augustus), de Heideloop trailrun in Ermelo (zaterdag 18 september), de Zandenplasloop in Nunspeet (zaterdag 13 november) en de Koude Polderloop in Nijkerk (zaterdag 11 december) wel door zullen gaan, met of zonder aanpassingen.”