VVZ JO9-1
VVZ JO9-1 Eigen foto

Toekomstig VV Zeewolde JO9-1 speelde eerste officiële wedstrijd

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE – Eindelijk was het dan zover; afgelopen zaterdag mochten de spelers van de toekomstige VV Zeewolde JO9-1 het veld op voor hun eerste officiële wedstrijd. 

Al vroeg in de ochtend, 07.45 uur, verzamelde de jongens zich onder leiding van trainer Michel in de kleedkamer. Ze genoten ervan om voor het eerst in hun nog prille carrière het shirt van de club aan te mogen trekken. Na een strakke warming-up verzorgd door aanvoerder Jackson mochten ze beginnen tegen het huidige team van VVOP JO9-1. Dat betekende wel dat deze jongens allemaal een jaartje ouder waren.

1e 10 minuten
Toekomstig JO9-1 ging goed van start met een aantal onderscheppingen van Sepp en Florian waarna er verschillende aanvallen opgezet konden worden door goed passing van Daley en Joas. In de punt van de aanval ontbrak het geluk voor Djestin. Naar mate de wedstrijd vorderde kregen ze iets meer moeite met het fysieke spel van de tegenstander. Ondanks een paar goede reddingen van Jackson stonden ze na de eerste 10 minuten met 0-3 achter.

2e 10 minuten
Trainer Michel geeft de jongens nog even mee dat ze vooral moeten blijven voetballen. Dat wordt meteen goed opgepakt en van achteruit komt de bal bij Ivy-Djay die met een voorzet Vigo bereikt en ook deze bal gaat er net niet in. Sepp en Florian laten wederom zien dat ze fysiek goed mee kunnen en onderscheppen meerdere ballen. Door goed druk zetten van het hele team komt de bal door een snelle pass terecht bij Daley die met een strakke voorzet Vigo bereikt en de 1-3 in het net schiet. In de laatste seconde van deze 10 minuten krijgen ze een zeer mooie goal tegen waardoor de stand op 1-4 komt.

3e 10 minuten
Via een effect bal waar de nieuwe doelman Sepp helaas niks aan kon doen wordt het 1-5. Vlak daarna heeft Jackson een geweldige solo in huis waarmee hij 3 tegenstanders uit speelt en Djestin staat precies op de juiste plek en tikt de 2-5 binnen. Vlak daarna is het precies andersom; Djestin gaf meerdere tegenstanders het nakijken alleen het polletje in het kunstgrasveld zorgde ervoor dat Jackson de bal net niet lekker kon raken. Vigo laat zijn techniek aan de rechterkant meerdere malen zien. Joas en Ivy-Djay zorgen er samen voor dat als de spitsen de bal krijgen ze erboven op zitten.

4e 10 minuten
VVOP begint sterk aan het laatste deel en scoort meteen de 2-6 en 2-7. Wat er dan gebeurd is bewonderingswaardig voor het team dat hun eerste wedstrijd speelt; in plaats dat de kopjes omlaag gaan peppen ze elkaar op en gaan ze er vol tegen aan. Daley loopt alle gaatjes dicht en verovert veel ballen waardoor Jackson de 3-7 binnen kan schieten.

Vanuit de aftrap van VVOP wordt er door het hele team goed druk gezet. Sepp coacht Florian en Joas om vooruit druk te zetten, Vigo pakte al bijna de bal af waardoor Jackson kon onderscheppen en meteen de 4-7 kon maken. Ivy-Djay en Djestin komen er nog even in voor de moegestreden voetballers. In de 37e minuut stuitert een afgeslagen bal zo mooi op dat Ivy-Djay denkt: ‘laat ik maar eens uithalen’ en deze bal vliegt mooi in de rechterbovenhoek waardoor het 5-7 wordt. Ze krijgen nog een paar kansen maar de wedstrijd eindigt met een vlammend schot van 30 meter door VVOP in het doel. De wedstrijd werd dus verloren met 5-8. “Maar we kijken z’n allen zeer trots terug op deze leuke wedstrijd”, laat trainer Michel weten. “We kunnen niet wachten op de volgende wedstrijd in de regiocup!”