Afbeelding
Bram de Vrind, de Fietsjournalist

Omloop Flevoland in top 10 van niet te missen toertochten

· leestijd 1 minuut Sport

FLEVOLAND - Begin dit jaar heeft de Nederlandse ToerFiets Unie (NTFU) een lijst met tien ‘niet te missen toertochten’ gepresenteerd. Op de lijst is, naast een aantal illustere klassiekers, zoals de Joop Zoetemelk Classic, de Ronde van Noord Holland en de Tour Dumoulin, ook de Rabobank Omloop Flevoland terug te vinden.

De Omloop Flevoland wordt onder auspiciën van de NTFU en in samenwerking met FRTC Almere georganiseerd door TC Flevoland. De toertocht is meerdere malen bekroond met het NTFU kwaliteitskeurmerk Éxtra Goed Geregeld en aanstaande zaterdag, 26 juni, verreden. Deelnemers aan de Omloop Flevoland kunnen een keuze maken uit twee startplaatsen en verschillende afstanden. Vanaf de startplaats in Lelystad, sportpark Schouw in Lelystad, kan er 25, 65, 95, 125 of 175 km worden afgelegd. Nieuw is dit jaar een Strade Bianche van 65 km.

Organisator Wil Dennissen is duidelijk in zijn nopjes met het feit dat de Omloop Flevoland dit jaar in de eerder genoemde top tien is opgenomen: “Het is fijn dat de NTFU niet alleen aandacht heeft voor de grotere, bekende toertochten, maar ook oog heeft voor de wat kleinere, minder bekende toertochten.” Dennissen denkt dat de top tien notering mede het gevolg is van de perfecte organisatie en de uitdagende en gevarieerde routes die de deelnemers ‘op het grootste kunstmatige eiland van de wereld’ krijgen voorgeschoteld. Hij hoopt dan ook dat veel fietsers Flevoland gaan ‘ontdekken’: “Zij zullen, al fietsend, niet alleen gaan genieten van het vele natuurschoon, maar ook van de rust, de ruimte en vele prachtige vergezichten. Het zal voor velen een verassende tocht zijn.”

I.v.m. de coronamaatregelen is deelname alleen mogelijk via voorinschrijving. De voorinschrijving voor deze unieke toertocht is al enige weken geopend en in vergelijking met voorgaande jaren is het aantal voorinschrijvingen verdubbeld. “Het ziet er veelbelovend uit”, besluit Dennissen.

Zie voor meer informatie en inschrijving: https://www.fietssport.nl/magazine/toertochten/10x-toertochten-die-je-in-2021-niet-mag-missen