Afbeelding
Eigen foto

Team Feyenoord wint interne competitie

Sport

ZEEWOLDE - Na liefst vier intensieve maanden en veertien dito zaterdagochtenden heeft team Feyenoord de interne competitie van VV Zeewolde O7/8 afgelopen zaterdag in haar voordeel beslist. Een overwinning met het kleinst denkbare verschil op team Heerenveen was voldoende om twee punten marge over te houden met grootste uitdager team Ajax.

Team Feyenoord werd gevormd door Jop de Ruijter, Olivier Koeman, Benjamin Lodewijkx, Bas van Donkersgoed, Javyell Coker, Hakan Yilmaz, Wisaam Saif en Siem Joustra. Samen speelden ze elke zaterdag in vier partijtjes van tien minuten tegen leeftijdsgenootjes van teams Ajax, Heerenveen, PSV en Vitesse. Standaard in een 1-2-2-1-opstelling en met een yell die inmiddels berucht is binnen de voetbalvereniging: “Who, who, who, who, who?” – vrij vertaald naar het bekende deuntje van “Who let the dogs out”. Tegenstanders waren vaak zo geïntimideerd dat wedstrijden met een 1-0 voorsprong leken te beginnen.

Vrijwel alle wedstrijden waren spannend, maar de wedstrijden tegen team Ajax staken er wel bovenuit. Hoewel het nog vooral om plezier zou moeten gaan, streden de heren al om elke bal, meter en doelpunt. Dit was voor iedereen prachtig om te zien.

Een gewoon seizoen was het als gevolg van de Corona-maatregelen natuurlijk niet. Vrijwel alle wedstrijden werden zonder publiek gespeeld. Gelukkig voor alle broertjes en zusjes, ouders en grootouders werden de laatste wedstrijden met publiek gespeeld. Voor de kampioenen van team Feyenoord was het speciaal dat de kampioenswedstrijd werd gespeeld met veel mensen langs het veld. De beker, de medailles en het kampioensshirt zorgden voor een zaterdag waar nog lang over zal worden gesproken.