Afbeelding
Racexpress.nl/Bas Kaligis

Jenson de Leeuw komt sterk terug met winst in tweede NK-wedstrijd

· leestijd 2 minuten Sport

VENRAY/ZEEWOLDE - Na een eerste NK-wedstrijd vol pech heeft Jenson de Leeuw zich ijzersterk hersteld tijdens het tweede weekend op Raceway Venray. De 15-jarige karter uit Zeewolde kwam in de drie races van de ID Engines Senior-klasse telkens als eerste over de finish en was logischerwijs winnaar van het dagklassement.

Na afloop slaakte De Leeuw een zucht van opluchting. Het pechweekend in Strijen had er behoorlijk ingehakt en dat na een sterk voorseizoen. Hoofddoel is het Nederlands kampioenschap en daarin maakte De Leeuw een valse start. “In Strijen hadden we veel schade met onder meer een gescheurd chassis. Voor deze race in Venray hebben we een nieuwe kart opgebouwd en het ging eigenlijk gelijk goed in de trainingen”, vertelt hij. “Zaterdag moesten we nog wel wat dingen finetunen, want ik zat niet helemaal goed in mijn kart. Ik kon mijn handen niet goed kwijt op het stuur. Nadat we dat opgelost hadden, was ik direct de snelste op de baan. Zondag ging het super goed met de snelste tijd in de warm-up, pole position en winst in de drie races. Hier kunnen we echt tevreden over zijn. We gingen het weekend zonder echte verwachtingen in, omdat we niet wisten hoe het zou gaan lopen. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen.”

In de derde en laatste race stond De Leeuw behoorlijk onder druk van Stefan Buitelaar en Sam Calis. “We hebben dat goed kunnen managen met de bandenspanning. Daardoor konden we ze voorblijven, het gat was eigenlijk altijd wel meer dan een seconde. Dan hoef je niet echt aan verdedigen te denken. Bij de start moet je in bocht 1 het gat wel goed dichthouden. Het is een soort trechter. Het begint heel breed, maar na de eerste bocht is het smal. Daardoor kan er makkelijk iemand inhalen, maar dat is gelukkig niet gebeurd.”

Faire race

De Leeuw rijdt graag in Venray, waar de kartbaan middenin de oval ligt. “Het is echt een leuke en uitdagende baan. Er zijn best wel wat hobbels en de snelheid ligt hoog. Dat maakt het fysiek zwaar. Ik ben nog jong en niet zo sterk als al die andere jongens, maar daardoor is het wel een extra leuke uitdaging. In Strijen werd agressief gereden. Dat is besproken en hier in Venray werd heel fair geracet. Daar mogen we blij mee zijn. Er was een stuk minder pech en schade. Dat gold niet alleen voor mij, maar voor iedereen.”

Door de driedubbele zege doet De Leeuw weer goed mee in het NK. “Ik blijf hard mijn best doen en hoop dit weekend in de rest van het seizoen te kunnen herhalen. We hebben laten zien dat we ons na Strijen niet gek hebben laten maken en hebben een mentale tik uitgedeeld. Dit hebben we van tevoren nog besproken binnen het team, vooral met Sjoerd en Ricardo Romkema. We hadden de bandenspanning en de setup perfect voor elkaar. Dat was dit weekend één van de sleutels tot succes.”

Jenson de Leeuw wil via deze weg zijn sponsoren bedanken en dat zijn: Cafetaria Twilight A27 Expo Tapijt Kartcentrum Lelystad Holland Reklame en Standbouw De Weerdt Tentenverhuur Deko Sign Pascal Fysio AV Bouwkunde Dome Simulators Mitra Zeewolde Toine Works Rijvaardigheidscentrum Lelystad Media Supply De Leeuw Event Support Wine 4friends Hessel en Aletta Tapas het Oosten Zeewolde.

Afbeelding
Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56