Afbeelding
©Ruud van Velzen

Geslaagde wedstrijden windsurfer LT op ’t Wolderwijd

Sport

ZEEWOLDE - Op het Wolderwijd werden op zaterdag 21 augustus surfwedstrijden georganiseerd voor de Windsurfer LT klasse, de ‘Windsurfer LT Courseracing Zeewolde 2021’. De organisatie was in handen van de Watersportvereniging Zeewolde. Enthousiaste deelnemers, gezelligheid en een goede dag waren de gevolgen ervan…

Er was een mooie startlijst met zo’n 30 inschrijvers verdeeld over de vijf klassen jeugd t/m 18, dames, heren licht, medium en zwaar. Vanaf de Bolschuit, het verenigingschip van WVZeewolde vertrok de groep rond 10.30 uur richting startgebied op het Wolderwijd. De eerste start zou om 11.00 uur zijn, maar wegens gebrek aan wind moest deze worden uitgesteld. 

De wedstrijdleiding sprong flexibel om met de windstilte door na een uur de lunch voor de deelnemers op het water, dichtbij het startschip te verzorgen. Zittend op de plank, op het mooie water van het Wolderwijd je brood eten is iets wat iedereen aanstond. Na de lunch met variërende windrichtingen waardoor er nog steeds geen wedstrijd kon plaatsvinden, surfte de groep voor een strandlanding op het Tulpeiland. Daarna weer het water op, de wind wakkerde een klein beetje aan en bleek genoeg voor vier races binnen de twee uur. 

Weer terug op de wal was er een gezellige nazit met een BBQ en de prijsuitreiking. Deelnemers waren enthousiast en verzochten om eenzelfde wedstrijd volgend jaar weer te organiseren.

De uitslagen zijn geworden: Dames: 1e Anita Jansen - Jeugd t/m 18 jaar: 1e Sam van Diepen - Heren licht: 1e Wieger van Brug, 2e Hank Hendrikx - Heren midden: 1e Fred Hastman, 2e Lennart Cnossen, 3e Peter van Diepen - Heren zwaar: 1e Marcel van der Ploeg, 2e Lucien van Delst, 3e Harold Elfring.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding