Afbeelding
Zeewolde Actueel

Planning verdere realisering sportcomplex Het Baken

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Dat de sporthal gereed is om gebruikt te worden is natuurlijk een markant punt in het bouwtraject, tot aan de oplevering van het gehele sportcomplex Het Baken (inclusief zwembad) rond juni 2022 moet er nog veel werk worden verzet.

De volgende gebouwdelen zijn momenteel volop in uitvoering: wedstrijdbad, doelgroepbad, kleedkamers zwembaden, kleedkamers en douches sporthal en de entree met het horecadeel. Nu de sporthal klaar is, kan er aan genoemde resterende onderdelen de volle aandacht worden gegeven. Daarbij streeft de ondernemer (Van Norel Bouwgroep uit Epe) ernaar voordat de winter begint het complex volledig wind- en waterdicht te hebben.

Globale planning 

De globale planning tot de oplevering medio 2022 ziet er als volgt uit:

- vanaf heden tot eind oktober 2021: geheel wind- en waterdicht maken van zwembaden, kleedkamers en entree (plaatsing kozijnen, gevelbeplating en dakbedekking);

- vanaf oktober tot en met februari 2022: aanbrengen ‘schijngevels’ voor de rode gevels (de nu zichtbare rode gevels zijn niet de gevels welke in het zicht blijven) en tegelwerk zwembaden;

- vanaf februari tot juni 2022: terreininrichting, verdere afwerking gevel, afbouw interieur, zoals tegelwerk, vloer- en wandafwerkingen en plafonds, inregelen installaties en zwemwater op kwaliteit brengen.

Werktijden 

De werkdagen van het bouwpersoneel duren van 07.00 tot ongeveer 17.00 uur. Vanaf 06.30 uur rijden er af en toe vrachtwagens heen en weer. Het laden en lossen gebeurt zoveel mogelijk op de bouwplaats. In principe wordt er niet op zaterdag en/of zondag gewerkt. Mocht dit wel nodig zijn om specifiek deadlines te halen, dan zal de bouwondernemer de overlast tot een minimum trachten te beperken.

Rondleiding

De pers kreeg maandagmorgen 30 augustus reeds een uitvoerige rondleiding in de nieuwe sporthal en het in aanbouw zijnde zwembad. Dit gebeurde onder leiding van projectleider Corné Vreugdenhil van Van Norel Bouwgroep en in bijzijn van wethouder Sport Ewout Suithoff.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding